kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rekor!

ABD'nin siyahi başkan adayı olmaya hazırlanan Obama'yı izlemek için 80 bin kişi meydanları doldurdu. Seçimleri takip eden gazeteciler, "Bu ABD tarihinde de önemli bir sayı" dedi..
ABD başkanlık yarışında, Demokratik Parti'nin adayı olarak ipi göğüslemesine çok az kalan Barack Obama, bir rekora daha imza attı. Illionis Senatörü'nün bugün yapılacak iki ön seçim öncesinde pazar günü Oregon'da düzenlediği mitinge 80 bin kişi katıldı. Obama gelmeden saatler önce Willamette Nehri etrafındaki alanda 10 binlerce kişi toplandı. Obama'nın, kısa bir süre içinde taraftar sayısı 65 bine ulaşırken en az 15 bin kişinin de parkın dışında kaldığı bildirildi. Yüzlerce kişi de nehirde tekne ve bot kiralayarak Obama'yı suyun üzerinden izlediler.

'AİLEMİ KARIŞTIRMAYIN'
Gördüğü kalabalıktan çok etkilendiğini dile getiren Demokrat aday, "Bugüne kadar pek çok miting düzenledik. Bu gördüğüm en muhteşem olanı" dedi. Obama mitingde, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain'e yüklenerek vergi reformlarını eleştirdi. McCain'in eşini hedef alan bir video hazırlanmasına ise "Ailemi karıştırmayın" diyerek tepki gösterdi.

PARA REKORU DA KIRMIŞTI
Obama uzmanları, bugüne kadarki en büyük mitinge imza attıklarını belirtirken ABD seçimlerini izleyen gazeteciler ülke tarihinde bu denli kalabalık bir gösteriye çok az rastlandığını kaydettiler. Obama, kampanyanın başından bu yana en fazla para toplayan aday olarak da rekorlar kırmıştı. Bugün Kentucky'de yapılacak ön seçimleri, Obama'nın rakibi Hillary Clinton'un, Oregon'dakini ise siyahi Senatör'ün alabileceği belirtildi. Çekilmesi yönündeki baskılara karşı koyan ve ağustostaki parti kongresinde adayın belirleneceğini söyleyen Clinton ise, Kentucky'de taraftarlarıyla bir araya geldi.