kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Totti

'Sola oy veren kaçıktır'

YASEMİN TAŞKIN
YASEMİN TAŞKIN
Seçimler öncesi bu sefer de İtalya'da Totti tartışması yaşanıyor... Berlusconi sol koalisyonu destekleyen Roma'nın kaptanına ve sol partilere oy vermeyi düşünenlere böyle hakaret etti..
İtalya'da bugün ve yarın yapılacak olan erken genel seçimler öncesi yaşanan yoğun seçim maratonuna damgasını vuran isim kesinlikle PDL (Özgürlükler Halkı) lideri eski Başbakan Silvio Berlusconi oldu... Kampanyası boyunca sayısız gafa imzasını atan Berlusconi seçim yasakları başlamadan son gafını İtalya'nın başkenti Roma'da da Kolezyum'da yaptı... Ve şehrin ismiyle anılan AS Roma'nın mekanında takımın kaptanına ve Sol ittifakı destekleyenlere hakaret etti. "Sola oy veren salaktır. İtalyanların onlara oy verecek kadar aptal olduğun düşünmek istemiyorum. Herhalde Totti de mantığını kaybetti de onlara oy veriyor. Kulakları arasında hiçbir şeyi olmayan insanların kulakları arasında hiçbir şeyleri yoktur" dedi.

RONALDINHO GELİYOR
Bununla da yetinmeyen Berlusconi, "Ya bu arada bizim takıma yani Milan'a Ronaldinho'yu getiriyoruz" diyerek Romalıları çıldırttı... Futbola olan meraklarıyla bilinen İtalyanları can evinden vurmayı bilen Berlusconi'ye yaptıkları açıklamadan ötürü sadece Sol ittifak yanlılarının değil Roma ve Totti hayranlarının da tepkisi büyük oldu. Sol ittifaktaki rakibi Walter Veltroni'yi destekleyen Totti'den bu açıklamalarıyla öç alan Berlusconi'nin Roma'dan oy alamayacağı yorumları yapılıyor.

'SİYASETE ALET ETME'
Olaylar iyice büyüyünce Berlusconi yan çizmeye çalıştı. Ve bir radyoya konuşarak sözlerine açıklık getirmeye çalıştı. Tüm ulusa mal olmuş futbolcuların siyaset kampanyalarına alet olmasını yanlış bulduğunu ifade eden Berlusconi, "Futbol şampiyonları herkesin güven ve sevgisini kazanmaya özen göstermelidirler" dedi. Berlusconi sözlerini şöyle sürdürdü, "Ben, Totti'ye bir öpücük gönderiyor ve Inter'i yakalama mücadelelerinde başarılar diliyorum. Şampiyonlar Ligi'nden elendikleri için üzgünüm. Totti iyi bir insan, büyük bir şampiyon. Kaldı ki karısı da Mediaset'te çalışıyor Ben sadece siyasilerin sporu siyasete alet etmemesini istiyorum..." Veltroni bu açıklamaya ilişkin olarak, "Daha dün, seçim kürsüsünde, Ronaldinho'yu satın alacağını anlatıyordu" dedi.