kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Clemete Mastella Sandra Mastella

Aşkı seçip istifa etti

YASEMİN TAŞKIN
YASEMİN TAŞKIN
İtalya Adalet Bakanı'nın bölge meclis başkanı olan eşi hakkında yolsuzluk soruşturması açıldı. Savcılık ev hapsi kararı verince Bakan, 'Aile ve iktidar sevgisi arasında eskisini seçiyorum' dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Aşkı seçip istifa etti
Ya aileme olan aşkımı, ya da güce olanı seçecektim. Ben, eski olanı seçtim. İstifa ediyorum... Bu sözleri söyleyen kişi, İtalya'da koalisyon ortağı küçük partinin lideri ve Adalet Bakanı Clemete Mastella oldu. Campania bölge meclisi başkanı olan eşi Sandra, bölgesindeki bir hastane müdürüyle çıkar ilişkileri yüzünden ev hapsine alınınca Bakan da görevini bırakma kararı aldı. Dün sabah mecliste adli reformlar üzerine bir konuşma yapmaya hazırlanırken eşinin ev hapsi haberini öğrenen Adalet Bakanı Mastella, hemen istifasını verdi. Açıklamasını yaparken de "(hakimleri kast ederek) aşırı sol görüşlü cüppelilerin boy hedefi haline geldiklerini" savundu. Eşinin de kendisi yüzünden solcu hakimler tarafından rehin alındığını öne sürdü.

TAYİNLERE MÜDAHALE
Eşinin meclis başkanı olduğu Campania bölgesinde, Bakan Mastella'nın partisi Hıristiyan Demokratlar'dan 30 kişi hakkında savcılık soruşturma başlattı. Çevre ve personelden sorumlu belediye encümenleri, Benevento Belediye Başkanı da soruşturma altına alındı. Caserta hastane müdürüyle yaptığı telefon görüşmelerini inceleyen savcılık, Bakan eşinin hastanedeki tayinlere müdahale ettiği, müdürü tehdit ettiği ve atamalarla ilgili müdahalerde bulunduğunu savunuyor. Adalet Bakanı Mastella ise eşinin tutuklanma haberini aldıktan sonra yaptığı açıklamada "Hayatımda ilk kez korkuyorum" ifadesini kullandı. "İstifa ediyorum, havluyu atıyorum" şeklinde tepki veren Bakan'ın istifa dilekçesi, Başbakan Romano Prodi tarafından kabul edilmedi. Bakan Mastella, "Prodi'ye bana güvenini yenilediği için teşekkür ediyorum. Ancak eşimin yanında olmak şu an benim için daha önemli" dedi.