kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Göçmen karşıtı bir parti olan Kuzey Ligi'nin en sert isimlerinden biri olan Maroni (bıyıklı), AB üyesi olmayan ülkelerden gelenlere vize verilmemesini istiyor. Özellikle Romanyalılara karşı sert önlemler almayı amaçlıyor.

İtalya'nın göçmenlerle mücadelesi sertleşecek

YASEMİN TAŞKIN
YASEMİN TAŞKIN
Yeni hükümette İçişleri Bakanlığı'nı alması muhtemel sağcı parti, suç oranlarının artması üzerine göçmenlerin ülkeye girişlerini ağırlaştıracak..
İtalya'da artan tecavüz olayları, seçimleri kazanan Silvio Berlusconi'nin göçmenlere karşı sert kararlar almasına yol açtı. Hafta sonunda başkent Roma'da Afrikalı bir öğrencinin bir Romanya vatandaşının saldırısına uğraması bardağı taşıran son damla oldu. Ekim ayında da bir İtalyan kadının yine bir Romanya vatandaşının saldırısından sonra ölmesi, AB üyesi bu ülke vatandaşlarına karşı tepkileri artırdı.

SERT UYGULAMALAR GELIYOR
Yaklaşık 500 bin yabancının oturma izni olmadan sığındığı ülkede günde 13 tecavüz meydana geliyor ve yakalananlardan dörtte birinin yabancı olduğu belirtiliyor. Yeni hükümette İçişleri Bakanlığı neredeyse kesinleşen Kuzey Ligi Partisi liderlerinden Roberto Maroni, yabancı göçe karşı sert uygulamalar vaat ederken "temizlik ve polis"in artırılacağını söyledi. İtalya'nın AB üyesi ülkelere yönelik Ocak 2007'de kaldırdığı vizeyi Rumenlere yeniden getirebileceği belirtiliyor.