kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nihat Özdemir

'Beyaz enerji davasından sonra rahibe hayatı yaşadım'

Göksel ÇAĞLAV ANKARA
Mavi Hat davasında çete lideri olmakla suçlanan Selçuk, davadan sonra hayatının rahibe hayatına döndüğünü söyledi. Tahliye talepleri ise reddedildi..
Mavi hat olarak bilinen sonucu, Enerji Bakanlığı'na bağlı BOTAŞ ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları iddia edilen ünlü işadamları ile bürokratların da aralarında bulunduğu 71 sanık dün hakim karşısına çıktı. İfadeleri alınan anıkların tahliye talepleri reddedildi.

'ÖZDEMİR'İ TANIRIM'
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya Fenerbahçe Spor Kulübü 2. Başkanı, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve halen kaçak konumda bulunan bazı işadamları katılmazken tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Mahkeme, kimlik tespiti sonrası örgüt lideri olduğu iddia edilen İbrahim Selçuk'un savunmasını aldı. Selçuk savunmasında, 2005'te yapıan Beyaz Enerji 2 davasından sonra rahibe hayatı yaşamaya başladığını belirtti. Selçuk sözlü savunmasında "2005'teki operasyondan sonra Türkiye'de iş yapmadım. Rusya ve Arap ülkelerinde taşeronluk işlerine girdim. Operasyon öncesinde Suudi Arabistan Kralının damadıyla yüzde 50 ortaklıkla şirket kurduk. Tam inşaatlara başlarken bu operasyon yapıldı hiçbir iş yapamadık. Operasyondan önce organize şubeden bazı kişiler operasyon yapılacağını ve kendilerini görmemi istediler. Beni tehdit ettiler" dedi. Nihat Özdemir'i Kıbrıs'ta yaptığı otelin mobilya işleri nedeniyle tanıdığını belirten Selçuk, "500 bin YTL piyasaya borcum var. Sağlık durumum da göz önüne alınarak tahliyemi talep ediyorum."

BAKAN GEÇİŞTİRİLDİ
RTÜK
uzmanı Seydi Çevik ise "Suçlandığım Atilla Doğan firmasının BOTAŞ'taki işlerinin takibi konusunda eski Devlet Bakanı Işın Çelebi, Enerji Bakanı Hilmi Güler'in danışmanı Zait Karakaya ve TETAŞ Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Karakaya'nın da telefon görüşmeleri varolduğu halde iddianamede geçiştirildi" dedi.