kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Piyasayla kapatma davası arasında ilişki göremiyorum

SEÇKİN ÜREY
Duayen işadamı Asım Kocabıyık, yabancı ortaklarının kapatma davasını kendilerine hiç sormadığını belirterek "Yabancılar bu konuyu Türkiye'nin kendi iç meselesi olduğunu düşünüyor" diye konuştu..
İş dünyasının duayenlerinden Borusan Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilişkin bir tereddüdü bulunmadığını ve yatırımlarda duraksama olmadığını söyledi. Kocabıyık, AK Parti'nin kapatma davası ile piyasadaki gelişmeler arasında bir ilişki göremediğini söyledi. Kocabıyık, başkanı olduğu Asım Kocabıyık Kültür ve Eğitim Vakfı (AKKEV) tarafından yaptırılan Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunipek Yerleşkesi Hukuk Fakültesi hakkında bilgi vermek için sohbet toplantısı düzenledi.

'TEREDDÜT ETMİYORUZ'
Kocabıyık, piyasalardaki gelişmeler ile Ak Parti hakkında Anayasa Mahkemesi'nde açılan kapatma davası arasında doğrudan bir ilişki kuramadığını kaydetti. Borusan'ın yatırımlarına devam ettiğini hatırlatan Kocabıyık, Arcelor-Mittal'le birlikte Borusan Demir Çelik'te yaptıkları 500 milyon dolarlık sıcak sac haddehanesi yatırımının temelini eylülde atacaklarını bildirdi. Böylelikle üretim kapasitelerinin 1.6 milyon tondan 4.6 milyona çıkacağını kaydeden Kocabıyık, "Ne yabancıların ne de bizim Türkiye'ye ilişkin bir tereddütümüz yok. Ak Parti, Anayasa Mahkemesine düştü diye yatırıma engel olan bir durum yok. Yabancı ortaklarımız kapatma davasını bize hiç sormadı. Bunu Türkiye'nin iç meselesi olarak görüyorlar." Kocabıyık, Borusan'ın Gemlik tesislerinde bin 300 kişinin çalıştığını, gelecek yıl 2 bine çıkarılacağını bildirdi. Kocabıyık, yaklaşık 4 milyon YTL'lik bir yatırımla Gemlik'e güzel bir fakülte kazandırdıklarını söyledi. Fakültenin diğer hukuk fakültelerinden farklı olarak 6 yıl eğitim vereceğini belirten Kocabıyık, 200 kişi kabul edecek fakültede Ağır Ceza Mahkemesi standartlarına uygun mahkeme salonu olduğunu ifade etti.