kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdoğan Bayraktar

'İhaleyi kamuoyu baskısıyla iptal ettik'

EBRU ERDOĞAN
Kiler Grubu'nun aldığı Tekel Likör Fabrikası ihalesi, 'kamuoyu baskısı' gerekçe gösterilerek iptal edildi. Yeni ihale 30 Mayıs'ta 25 Nisan'da yapılan ihaleden onay haberini bekleyen Kiler Grubu, ihale iptal edilmeseydi araziye 295.7 YTL ödeyecekti ..
Mecidiyeköy'deki 23 bin 711 metrekarelik Tekel Likör Fabrikası arazisinin 295.7 milyon YTL'ye Kiler Grubu tarafından alındığı ihale, iptal edildi. 30 Mayıs'ta araziyle ilgili yeniden ihaleye çıkılacağı duyurulurken, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, önceki ihalede rekabete ilişkin bir sorun olmadığını, kamuoyu baskısı nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO tarafından 25 Nisan'da yapılan Tekel Likör Fabrikası'nın ihalesine, Kiler Grubu tek başına katılmış ve muhammen bedeli 275 milyon YTL olan araziye 295.7 milyon YTL vererek ihaleyi kazanmıştı. Kent merkezindeki bu çok değerli arazinin satışıyla ilgili ihale, tek katılımcının Kiler Grubu olması nedeniyle, eleştirilere neden olmuştu. Kiler Grubu, satışın onaylandığına ilişkin haberi beklerken dün, Emlak Konut GYO tarafından gazete ilanlarıyla yeni ihaleye çıkılacağı duyuruldu.

YENİ İHALE 30 MAYIS'TA
Yeni ihale, 30 Mayıs günü saat 15.00'da Emlak Konut'un Ataşehir'deki genel müdürlüğünde yapılacak. İhalenin muhammen bedelinde ve şartnamesinde bir değişiklik olmadığını dile getiren TOKİ Başkanı Bayraktar, ihalenin kamuoyundaki eleştiriler nedeniyle tekrarlandığını söyledi. Hukuki açıdan önceki ihalede hiçbir sorun olmadığını ifade eden Bayraktar, "Tek şirketin katılması nedeniyle 'rekabet ortamının oluşmadığı' iddia edildi. Bu araziye bu parayı ödemek istemeyip ihaleye katılmayanlar oldu. Bu nedenle bize göre rekabet ortamı oluşmuştur, hukuki bir sorun da yoktur. Ancak kamuoyu baskısı nedeniyle ihaleyi yenilemeye karar verdik. Umuyoruz ihalenin tekrarı faydalı olur" dedi. Bayraktar, 30 Mayıs'ta yapılacak ihaleye yine tek firmanın katılması durumunda ihalenin tekrar edilmesinin söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.