kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Konferansa Aznar'la birlikte Akbank Genel Müdür Yardımcısı Cem Mengi (solda) de katıldı.

"Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen beni danışman alsın"

Eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar, Türkiye'nin geleceğine güvenmenin iyi bir strateji olduğunu söyledi ve ekledi: "Hiç tereddüt etmeden yatırım yapın. Beni danışman olarak alın."..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen beni danışman alsın"
İspanya Eski Başbakanı Jose Maria Aznar, İspanyol yatırımcılara Türkiye'ye yatırımları konusunda üç şey tavsiye edebileceğini kaydederek, "Birincisi beni danışman olarak alsınlar. İspanyol Ticaret Ofisi'yle iyi temaslarım olduğunu ve Akbank'ta iyi dostlarım olduğunu söylerdim. Hiç tereddüt etmeden bu yatırımı yapın derdim. Türkiye'nin geleceğine güvenmek iyi bir stratejidir." Akbank'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelerek, "Avrupa'nın Ekonomik Geleceği" konulu Kurumsal Bankacılık Konferansı'nda bir konuşma yapan Aznar, ilk kez 30 yıl önce 1975 yılında üniversite mezuniyetinde geldiği İstanbul'un kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu, eşi ile burada tanıştığını anlattı. Evliliğinin uzun sürme sebebinin sırrını soranlara İstanbul'da başlamasını gösterdiğini anlatan Aznar, "Dünyanın her yerinde bu kadar güzel bir yer bulmak kolay değil" dedi.

KRİZİN EN KÖTÜ ANI
Konuşmasında Avrupa ekonomisi konusunda görüşlerini paylaşan Aznar, dünyanın bazı bölgelerinde yaşanan mali krizin merkez bankalarının tavırlarından kaynaklandığını, piyasaya sürülen likiditenin düşük faizler ve dolayısıyla enflasyon getirdiğini söyledi. Krizin en çok ABD'yi ve ülkeyle iş yapan ekonomiler ile AB'yi etkilediğini anlatan Aznar, "Mali kriz henüz bitmedi ancak en kötü dönemi aşılıyor. Gerçek ekonomik etkileri daha uzun süre devam edecek. Krizin aşılması ABD'deki bankacılık ve emlak sektörünün istikrarlı hale gelmesine ve bu durumun AB ülkelerine yayılmasına bağlı" diye konuştu.

ESNEK EKONOMİ
Mali krizi en rahat aşacak ülkelerin emlak sektörünün iyi olduğu, ve dış yatırımı çekebilen ülkeler olacağını vurgulayan Aznar, reformların ve ekonomik esnekliğin de çok önemli olduğunu anlattı. Daha esnek ülkelerin daha çok potansiyele sahip olacağını belirten Aznar, "Kuzey Amerika krizden çok daha çabuk çıkacak göreceksiniz. AB ülkelerine göre ekonomisi çok daha esnek. Bu esneklik fırsatları artırıyor ve insanlara fırsat tanıyor" dedi. Esik Başbakan Aznar, ekonomik büyümede altın kuralların, kurumsal ve ekonomik istikrar, dünyaya açılmak, serbest pazar ve reformlar olduğunu söyledi.