kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Milano'yu, Paris'i bırak! 20 liraya İstanbul'da alışveriş turuna bak

ESEN EVRAN
Durgunluktan yakınan perakende sektörü, indirimle yetinmeyip, müşteriyi evden çıkarmak için harekete geçti. İstinye Park, İstanbul'un dört bir yanından 20 liraya müşteri getiriyor. Sırada İzmit, Edirne, ardından da Adana ve Gaziantep turları var..
Talep yetersizliğinden yakınan ve müşteriye sürekli yeni indirim teklifleriyle giden perakende sektörü, bu kez de ulaşım hizmetleri vererek trafik artırma yolunu seçti. Migros'un, Carrefour'un hatta yerel marketlerin, mağazaların yakın çevresindeki semtlere servis hizmeti vermesine alıştık, ama Türkiye'de ilk kez bir alışveriş merkezi, bulunduğu noktaya 20-30 kilometre uzaklıktaki semtlere yaklaşmak için servis hizmeti vermeye başladı. İstanbul'daki İstinye Park Alışveriş Merkezi, Türkiye'nin en büyük tur operatörlerinden Jolly Tur ile anlaşma yaparak, İstanbul'un her iki yakasından da İstinye Park AVM'ye servis kaldıracak. Hem alışveriş merkezi, hem Jolly Tur için avantaj sağlayacak bu işbirliğinde müşteriler Mayıs tarihinden itibaren Yeşilköy, Sefaköy, Ataşehir ve Bostancı'dan İstinye Park'a tek araçla gidecek. Müşteriler, Jolly Tur satış ofislerinden alınacak 20 YTL'lik kuponlarla hem İstinye Park'a trafik ve park sorunu yaşamadan ulaşacak hem de anlaşmalı mağaza ve restoranlardan yapacakları alışverişlerde en az 20 YTL hediye çeki alacak ve yolculuğu 'bedavaya' getirecek. Müşteriler, bu kuponlarla Adil Işık, Tefal, Nuxx, Mudo City, GAP, Shoes Center, Puma, Biella, Ta-Ze, Matraş, Levi's, Sisley, Benetton, Juke Box, Perpetual Saat, Notebook, Mikasa, Backhaus ve Go Mongo'da avantaj sağlayacak. Bilet satışları tüm Jolly Tur ofislerinden yapılabilecek. Biletsiz müşterilerin biletleri İstinye Park'ta bulunan Jolly ofisinden sağlanabilecek. İstinye Park'a müşteriler dört ayrı güzergahtan taşınacak. Yeşilköy-Florya-Sefaköy- Ataköy-Bakırköy, Harbiye-Nişantaşı-Beşiktaş- Levent Bağdat Cd. Bostancı-Şaşkınbakkal- Selamiçeşme ve Ataşehir-Kozyatağı-Kadıköy parkurlarında belirlenen duraklardan araçlar sabah 10.30'da kalkacak, öğleden sonra 15.30'da İstinye Park'tan kalkan servisler, müşterileri aldıkları duraklara bırakacak.

EL ELE TUTUŞMA DÖNEMİ
İstinye Park'ta kiracılara duyurulan kampanyaya katılanlardan biri de Mudo'nun patronu, perakendenin duayenlerinden Mustafa Taviloğlu. Son aylarda yaşanan durgunluğu aşmanın yollarını arayan sektörde herkesin aynı gemide olduğunu söyleyen Taviloğlu, "El ele tutuşanlar karşıya geçebilecek. Şimdi böyle bir dönem. Alışveriş merkezleriyle kiracılar aynı gemide, birbirlerinin karşısında değil. Ve eğer bir yerde hata yapılmışsa, bunu hepimiz yapmışızdır" diyerek kampanyaya katılma konusunda tüm markaların zamanla istekli olacağını söyledi.