kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Caroline Koç'un hayali Haremlique ile gerçekleşti

Karim Rashid ya da Ross Lovegrove gibi tanınmış tasarımcılar, Osmanlı kültüründen esinlerek tasarım yaptıkça, hep 'Neden Türkler'in de aklına gelmiyor' diyor hayıflanırdım. Yok değil, var tabii. Ama biz de hemen aklıma tek bir isim, Koleksiyon Mobilya'nın kurucusu ve tasarımcısı Faruk Malhan geliyor. Başka da gelmiyor.
İşte bu nedenle, Koç Holding Başkanı Mustafa Koç ile evli olan Caroline Koç'un ev tekstili işine ' Haremlique' isimli bir markayla iddialı bir giriş yaptığını duyunca sevindim.
17. ve 18. yüzyıldaki saray haremlerinden yola çıkarak yatak odası ve banyo için özel bir koleksiyon hazırlayan Haremlique'i Caroline Koç, uzun yıllar kendi ailesinin İzmir'deki tekstil işinde yöneticilik yapan Banu Yentür ile birlikte kurmuş, Mustafa Koç'u da kendi deyimiyle 'sessiz ortak' olarak işe ortak etmiş.
400 bin ytl sermaye ile kurdukları Haremlique'in Akaretler'deki mağazasını ilk gezenlerden biri de Caroline Koç'un kayınpederi Rahmi Koç .

Koleksiyonu çok beğendi
Haremlique, koleksiyonunu çok beğenen Rahmi Koç'un hediyesi de hazır. Koç'un yeni teknesi Nazenin 5'teki beş yatak odası ve banyoyu Haremlique, bütün nevresimleri ve havlularıyla adeta giydirecek. Bu arada mağazayı gezerken Rahmi Koç'tan gelini Caroline Koç'a önemli bir nasihat gelmiş: 'İşinizi arkadaşlarınıza, dostlarınıza güvenerek kurmayın!"
O nedenle Caroline Koç, her ne kadar geniş bir çevreleri olsa da Haremlique ile hem Türkiye'den hem de dünyadan gelecek olan taleplere açık olacaklarını söylüyor ve ilk yıl kendilerini mutlu edecek olan ciro hedefini 1 milyon dolar olarak açıklıyor.
İlk satış, şarkıcı Mandy Moore'a

Haremlique ilk önemli satışlarından birini W Oteli'nin açılış partisi için İstanbul'a gelen Amerikalı şarkıcı ve sinema oyuncusu Mandy Moore'a yapmış. Caroline Koç, koleksiyonu çok beğenen ve nevresim takımı ile havlu alan Moore'un siparişlerini dün gönderdiklerini söylüyor.