kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Koşuya çıkmış ölüler, gülen iskeletler sergisi

Yeni Haber
Avusturya'nın başkenti Viyana'da ölü insan vücutları özel bir teknik ile mumyalanarak insan vücudunun hareketleri gösteriliyor. Normalde doktorların görebileceği kadavralar mumyalanarak büyük, küçük herkesin ziyaretine açık tutuluyor.


*"KOŞUYA ÇIKMIŞ ÖLÜLER, GÜLEN İSKELETLER SERGİSİ"NİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Almanya'da bulunan Heidelberg Anatomi Enstitüsü'nde konserve halde özel plastik madde ile kaplanan cesetlerin her biri için birer yıl çalışılmış. Hücre akıcılığı sentetik maddelerle sağlanan vücutlar, kokmadan uzun bir süre dayanabiliyor.

Üst vücut ve estetik yapı hiçbir değişikliğe uğratılmadan, ziyaretçilerin ilgisine sunulan sergide, iki yüzden fazla insan organı bulunuyor. İnsanların koşarkenki beden halinden, sigara içen bir akciğere kadar birçok motifin gösterime sunulduğu sergide insan vücudunun daha yakından anlatılması hedeflenmiş. Sergid; iskelet, kemikler, organlar, sinirler, deri, kan dolaşımı ve üreme sistemi gösteriliyor.

Mumyalanan cesetler Amerika ve Avrupa'nın birçok yerinde sergileniyor. Sergi iki yıl içerisinde yedi milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildi. Viyana'daki sergiyi insan anatomisini görmeye meraklı üç yüz bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kadavralar, Çin'deki Dalian Tıp Üniversitesi tarafından Michigan Üniversitesi Anotomi ve Hücre Biyolojisi Bölümü Profesörü Dr. Roy Glover'a sergide kullanılmak üzere bağışlanmış.

CİHAN