kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak karara saygılıyız"

Yeni Haber
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Raportör Osman Can'ın, üniversitelerde başörtüsünü serbest bırakan yasayı Anayasa Mahkemesi'nin sadece şeklen inceleyebileceği yönündeki raporunu değerlendirdi. Toptan, "Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak karara hepimiz saygılıyız, ne karar çıkarsa çıksın." dedi.

Bayrampaşa Belediyesi'nin düzenlediği "2. Genç Birleşmiş Milletler Toplantısı"na katılan Köksal Toptan, toplantı öncesi basın mensuplarının Raportör Osman Can'ın raporu ve kapatma davasına ilişkin sorularını yanıtladı. Toptan, "Söylenecek birşey yok. Sayın başkan, raportörün verdiği raporu üyelere dağıtacak. Makul bir süre içerisinde Anayasa Mahkemesi'ni toplantıya çağıracak. Anayasa Mahkemesi, raporu görüştükten sonra karara bağlayacak." diye konuştu.

Köksal Toptan, "Sizin Meclis Başkanı olduğunuz Meclis'ten çıkan bir karar değerlendiriliyor. Bu, Meclis'in çıkardığı karar doğrultusunda olursa sizi memnun etmez mi?" şeklindeki soruyu, "Hayır! onun değerlendirmesini yapmak yanlış. Gayet tabii ki arkasındayım. Bütün kararlar Anayasal denetime tabi. Bu nedenle Anayasal makamın da denetim yetkisine gölge düşürecek, onun yetkisini önemsemez hale getirecek davranışta kimse olamaz, ben de olamam. O nedenler oradan çıkacak karara hepimiz saygılıyız, ne karar çıkarsa çıksın." şeklinde cevapladı. Toptan, mahkemeden nasıl bir karar çıkacağı yönündeki soruyu da, gülümseyerek, "Ben de merak ediyorum! " diye yanıtladı.
Üniversitelerde başörtüsü serbestisi getirin yasa hakkında çıkacak kararın AK Parti hakkında açılan kapatma davasını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soru üzerine Toptan, "Bunlar ayrı ayrı dava. Etkilemez." diye yanıtladı.

CİHAN