kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Bu ne kin ve ne nefret"

Yeni Haber
Partisinin kadın kolları kongresine ve bir dizi açılışlara katılmak üzere Kayseri'ye gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, yine muhalefeti sert dille eleştirirken 'Huzur bozmayın' diye yüklendi ve kadınları daha çok aktif siyaset yapmaya çağırdı. Kendisi aleyhine gensoru önergesi veren CHP'nin bunun arkasında bile durmadığını belirten Erdoğan, Çankaya'da Cumhurbaşkanı'nın İngiltere Kraliçesi onuruna verdiği yemeğe katılmayanlara da, "Bu nasıl oluyor da uzlaşı kültürünün mensubu oluyorlar. Bu ne kindir ve ne nefrettir" diyerek eleştirdi. Erdoğan, sigarayı bırakanların son paketlerini imzalayıp, üzerine tarih atarak müzeye konmak üzere kendisine gönderilmesini istedi.

Ata uçağı ile eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la birlikte bir saat gecikmeli olarak Kayseri'ye gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan için sıkı güvenlik önlemi uygulandı. Kongrenin ve açılışı yapılacak olan Kadir Has Spor ve Kongre Merkezine giderken çocuklara oyuncak dağıtan Başbakan Erdoğan, kadın kolları kongrelerini hiçbir partinin başaramadığını iddia etti. Konuşması zaman zaman 'Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin' ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları ile kesilen Erdoğan, kadınların siyasete sevgi ve seviye getirdiğini tekrarlayarak şunları söyledi: "Bizim kongrelerimizde kalpler kaynaşıyor vicdanlar buluşuyor. Başkalarının kongrelerinde yumruklar konuşuyor sandalyeler uçuşuyor, kin ve öfke konuşurken bizim kongrelerimizde yürekler konuşuyor. AK Parti değişimin adıdır, dönüşümün adıdır. AK Parti millet iradesine odaklanmanın adı millete hizmetin adresidir. Milletle köprü kuramayan konuşamayanlar milletin gönlünde yer edinemeyenler siyaseti mahkum ediyorlar. Gerilim ve kriz üretmeyi siyaset zannedenler insana odaklanan siyasetimizi anlamakta güçlük çekiyorlar. Ama sular yokuşa akmaz. AK Parti siyasetin eksenini değiştirmiştir. Siyaset millet iradesidir. Başkalarına göre siyaset farklıdır. Onlara göre siyaset bir grubu bir zümreyi iktidara taşımayı siyaset kabul edebilirler. Bizim siyasetimizin özü birlik siyasetidir. Türkiye'yi bütün olarak sahiplenmek insanlar arasında ayrım yapmamak kimseyi dışlamadan herkese hizmet etmek tüm vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaktır."


KRALİÇE'NİN YEMEĞİNE BİLE GELMEDİLER

Ekonomi, sosyal politikalar, eğitim, hukuk, şehircilikte Türkiye'yi daha ileri taşıyacaklarını belirten Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 5 yılda Türkiye'yi ayağa kaldırdıklarını söyledi. Erdoğan, çatışma değil uzlaşma, gerilim değil müşterek bir akıl ve vicdan etrafında buluşmak istediklerini kaydederek, muhalefeti şu sözlerle eleştirdi:

"İngiltere Kraliçesi Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle geliyor. Cumhurbaşkanlığının yemeğine gelmekte tavır sergileyenler nasıl oluyor da uzlaşı kültürünün mensubu oluyor, bu ne kindir bu ne nefrettir. Bu anlayışı nasıl oluyor da bu ülkede hala savunanlar çıkıyor. Ülkemizin o birlik beraberlik fotoğrafını gölgeleyenler sandıklar önümüze geldiğinde bunun hesabını verecekler. Bunun için tahammülsüzlüğü dayatmacılığı dışlayıcılığı tek tipliliği siyaset lügatımız da barındırmıyoruz ama onlarda var. "


Başbakan Erdoğan, CHP'nin kendisi aleyhine verdiği gensorulara değinirken de şöyle konuştu:

"Bir hafta önce CHP şahsımla alakalı gensoru verdi. 1 Mayısla alakalı. Biz bir Mayıs'a izin verdik. Toplantı ve gösteri nerelerde yapılabilirse oralarda yapın dedik. 58 ilin 57 sinde bu yapıldı. İstanbul'da dert başkaydı. O güzel günü olumsuzluklara çevirmekti ve bunu yaptılar. Bunlar illegal örgütlerle bu adımı attılar, kamunun düzenini bozdular. Hiçbir zaman dürüst davranmıyorlar. Kamu otoritesi var. Halkın yaşam tarzını olumsuz etkileyemezsin. Mitingler mutlaka yapılacak ama belirlenen yerde. Biz partiler istenilen yerde yapıyoruz da sana ne oluyor. Dert başka; Huzuru bozmak. Bundan dolayı CHP gensoru verdi hakkımda. Gensoruyu verenler o meclisten geçmeyeceğini bilmiyorlar mıydı? O gensoruyu verenler gensorularının arkasında bile duramıyorlar. Orda duramadılar. İşte ben TBMM'ni acaba nasıl etkilerim derdini güdüyorlar. Aradan birkaç gün geçti yine gensoru verdi. Yine dert buradaki çalışmayı tıkamak. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde bunları göremezsiniz. Bunlar anti demokrattır. Onun içinde bunları millet cezalandırıyor. İnşallah Mart 2009'da sandıklar gelecek. O zaman yine gereken dersi muhalefete verecektir vatandaşlarımız."

Başbakan Erdoğan, Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nin açılışını yaptıktan sonra Toplu olarak, TOKİ'de 3936 konutun anahtar teslimi, 2 terminal binası, 9 araç ve alt geçit, 11 adet yol, cadde ve bulvar, 14 park, 1 alt yapı, 3 restorasyon, 6 tesisin açılışını yaptı. Halit Narin Tekstil Lisesi ve Sosyal Tesisi'nin temelini attı. Ardından Kızılay Hastanesi'nin açılışını da yapan Başbakan, Kıranardı sosyal tesislerinde öğle yemeği yedi. Başbakan Erdoğan, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın oğlunun düğününe katıldıktan sonra Kayseri'den ayrılacak.

CİHAN