kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Her afette olduğu gibi çocuklar yine çaresiz kurban konumunda. Myanmar'daki minikler şimdi de, kaçırılarak seks kölesi yapılma tehlikesi ile karşı karşıya.

Myanmar'da kasırga kurbanı çocuklar seks kölesi yapılıyor

Asya ülkesi Myanmar'da, kasırgada yetim kalan çocukların "çocuk tacirleri" tarafından, seks kölesi yapılmak üzere kamplardan kaçırıldığı ortaya çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Myanmar'da kasırga kurbanı çocuklar seks kölesi yapılıyor
Myanmar'da 100 binden fazla insanın ölümüne neden olduğu tahmin edilen Nargis kasırgasının ardından askeri yönetimin halkına duyarsız kalması, tam anlamıyla bir insanlık dramının yaşanmasına yol açtı. Nehirlerde yüzen cesetlere rağmen su ihtiyacını bu su kaynaklarından gidermek zorunda kalan halk kolera, sıtma gibi hastalıkların pençesinde. 1 milyondan fazla insanın evsiz kaldığı bu ortamda, belki de en korkunç olay, yetim kalan çocukların seks kölesi yapılmak üzere kaçırılması. Birleşmiş Milletler yardım görevlilerinin yaptığı açıklamalara göre, "çocuk seks ticareti ile uğraşanlar" afetzedeler için oluşturulan kamplara girerek yetim çocukları kaçırıyor. Daha sonra da para karşılığı köle gibi satıyor.

'ÖLÜ SAYISI 1.5 MİLYONU BULUR'
Diğer yandan felaketin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen yardımların cuntanın engellemeleri yüzünden bazı bölgelere hâlâ ulaşamaması ölü sayısının milyonlara ulaşması konusunda endişe yaratıyor. Myanmar yetkililerinin açıkladığı can kaybı sayısı 77 bin, 55 bin kadar da kayıp var. Kızıl Haç ise ölü sayısının 128 bine ulaştığını savunuyor. Birleşmiş Milletler ise açlık ve bulaşıcı hastalıklar nedeniyle ölümlerin 1.5 milyona ulaşacağı tahmininde bulundu.