kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
301. maddede değişiklik öngören kanun teklifinin 1. maddesi kabul edildi
02:00
TBMM Genel Kurulunda, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesinde değişiklik öngören kanun teklifinin 1. maddesi kabul edildi. Madde üzerinde verilen 5 değişiklik önergesi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülmesine devam edilen TCK'nın 301. maddesinde değişiklik içeren kanun teklifinin 1. maddesi üzerinde, muhalefet ve iktidar milletvekillerince 7 önerge verildi.

Önergelerin görüşülmesinde söz alan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Sakarya'daki gerginliğe ilişkin olarak, ''Hükümete, Parlamentoya önemli görevler düşüyor. Burada 301. maddeyi görüşüyoruz. Sakarya'da 7 saat rehin kalan Kürtleri hangi maddeler koruyacak? Eğer bu ülkenin vatandaşlarıysak hepimizi koruyacak maddelere ihtiyacımız var. Nasıl bir arada yaşayacağız? Bu ülkede sadece Türkler yaşamıyor ki, farklı halklar da yaşıyor; Lazlara, Çerkezlere, Rumlara, Ermenilere hakaret etme hakkını kendimizde bulabilir miyiz? Bunları nasıl koruyacağız?'' diye konuştu.

Sakık, bu yasanın tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini savunduklarını söyledi.

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, düzenlemenin sorunu çözmeyeceğini belirterek, ''Göz boyamak için getirilen bir düzenlemedir. Eğer gerçekten sorun çözülmek isteniyorsa 301. madde tamamen kaldırılmalıdır'' dedi.