kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Baba Günay Arslan, "Baba adayları bu anı yaşamalı. Bebeğimizin ne kadar huzurlu olduğunu gördüm" diyerek erkeklere doğumda eşlerinin yanında olmalarını tavsiye etti.

Eve havuz kurup suda doğum yaptı

Kaan KAYA SABAH
Marmaris'te yaşayan ve bir Türk'le evli olan Belçikalı kadın, ilk bebeğini evinde suda doğumla dünyaya getirdi. Minik bebeğe Selim adı verildi..
Muğla Marmaris'te yaşayan Belçikalı Laurence Arslan (39) ilk bebeğini evinde suda doğum yöntemi ile dünyaya getirdi. Hediyelik eşya satışı yapan Günay Arslan (36), 1994'te tatile gelen Belçikalı Laurence Arslan ile tanıştı. Bir süre sonra evlenen çiftin uzun süre bebekleri olmadı. Geçtiğimiz yıl İstanbul Tüp Bebek Merkezi'nde yapılan operasyonla hamile kalan Laurence Arslan, bebeğini hep hayal kurduğu gibi suda doğum yöntemiyle dünyaya getirmek istedi.

DOKTORLAR HAZIR BULUNDU
Ametist Hamile Eğitim Merkezi'nde yoga ve meditasyon eğitmeni olarak gönüllü çalışan Arslan, Opt. Dr. Hakan Çoker'den yardım istedi. ABD'den özel şişme havuz getirtilirken Arslan, suda doğumla ilgili dersler aldı. 14 Nisan'da doğum zamanının geldiğini hisseden Laurence Arslan, önce eşine, sonra doktoruna haber verdi. Saat 15.30'da evde hazırlıklar başladı. Şişme havuz şişirilerek içi su dolduruldu. Gece 24.00'te 37 derece sıcaklıkta su dolu havuza giren Laurence, 1.5 saat sonra Selim adını verdikleri bebeğini suda doğum yöntemi ile eşinin yardımıyla tek başına dünyaya getirdi. Evde hazır bulunan doktor ve 6 kişilik ekibi, doğumu izleyip gerektiği anlarda müdahale etti. Laurence Arslan, "Doktorlar sezaryenle doğum yapmamı tavsiye etti ama doğal doğum bebeklerin de ihtiyacı" dedi.