kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

43 uçak K.Irak'a bomba yağdırdı

ANKARA
25-26 Nisan'daki operasyonda 111 hedefin vurulduğu, Heron ve F-4 savaş uçaklarındaki kameralarla saniye saniye tespit edildi..
Genelkurmay Başkanlığı 25-26 Nisan tarihlerinde Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Basyan ve Hakurk'taki 4 PKK kampına yönelik hava operasyonunun görüntülerini yayımladı. F-4 savaş uçaklarının operasyon öncesi ve sonrasında çektiği 20 kare fotoğraf ile 2 dakikalık video kaydında PKK'ya ait barınak, mağara, kontrol noktası ve haberleşme merkezinin tam isabetle yok edildiği görüldü. TSK'nın insansız hava aracı Heron ve F-4 savaş uçaklarındaki kameralarla tespit ettiği 111 hedef, 25-26 Nisan'daki operasyonla vuruldu. Operasyona 43 uçak katıldı. İki gün boyunca gece ve gündüz devam eden operasyonla ilgili Genelkurmay'dan yapılan açıklamada "Harekat esnasında, en gelişmiş teknik vasıtalar ile tespit edilen ve sadece terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan hedefler tam isabetle vurulmuştur" denildi. Genelkurmay açıklamasında ilk defa operasyona katılan uçakların sayısının 43 olduğu da açıklandı. Açıklamada, "Bu kapsamda 43 uçağın iştirak ettiği harekatta, terör örgütüne ait 73 barınak, 14 mağara, 8 uçaksavar mevzisi, 7 haberleşme noktası ve 9 malzeme stok yeri kullanılamayacak şekilde tahrip edilmiş ve bu tesislerde Türkiye'ye karşı eylem hazırlığında bulundukları değerlendirilen çok sayıdaki terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

TSK'DAN SİVİL ÖZENİ
Operasyonda hedefin sadece PKK/KONGRA- GEL terör örgütü olduğu vurgulanırken, "Sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyetin gösterildiği" vurgulandı. Açıklamada ayrıca, "Terörist kayıplarının tespiti konusundaki çalışmalar, çeşitli vasıtalarla sürdürülmektedir. Terörle mücadele kapsamında icra edilen operasyonlar, askeri ihtiyacın gereklerine göre yurtiçinde ve yurtdışında kararlılıkla devam edecektir" denildi.
Haberin fotoğrafları