kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Asrın sapığının iğrenç itirafları

Dünyanın kanını donduran Fritzl, polis ifadesinde kızının son derece asi bir yapısı olduğunu bu yüzden de onu hapsettiğini söyledi. Avusturya medyası isyan edip toplumsal yapının gözden geçirilmesini istedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Asrın sapığının iğrenç itirafları
Sadece Avusturya'yı değil dünyayı şok eden 'asrın sapığının' polise verdiği ilk ifadeler basına yansımaya başladı. 24 yıl boyunca öz kızını evinin bodrumuna kapatıp ondan 7 çocuk yapan Josef Fritzl, polise "Asi bir kızdı. Bu yüzden onu uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan korumak için bunu yaptım" dedi. Olaya isyan eden Avusturya medyasında, toplumsal yapının gözden geçirilmesini isteyen görüşler ortaya konuyor. Bu arada Fritzl'in yaz tatillerinde özellikle Tayland'ı seçtiği de saptandı. Yetkililer babasının 11 yaşından itibaren taciz ettiği Elisabeth Fritzl'in 16 yaşından itibaren evden kaçtığını açıkladı. Psikiyatristler sapık babanın çift kişilikli ve üstünlük kompleksli olduğu teşhisi koydu. Fritzl'in otoriter kişiliğiyle tüm ailesini baskı altında tuttuğu ve cinsellik konusunda saplantılı olduğunu kaydetti. Yetkililer bodrum katın çok küçük olması nedeniyle Fritzl'in çocukların önünde kızı ile cinsel ilişkiye girdiğini belirtti. Fritzl sapık planını 40 yıl önce daha kızı iki yaşındayken uygulamaya koyarak garajdaki gizli bölmeyi düzenlemiş. Evi inşa ettikten sonra ailesiyle buraya taşınmış.

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENECEK
Ömür boyu hapisle yargılanacak Fritzl'in, 1960'lı yıllarda bir kadına tecavüz girişimi ve tacizden tutuklandığı öğrenildi. Semt sakinlerinin bir kısmı da bundan dolayı çocuklarının Fritzl ailesinin evinin yakınlarında oynamaya yollamadığını belirtti. Kasabanın 2 kilometre uzağında Fritzl'e ait bir mülk daha bulundu. Yeni bir hücre yapmaya çalıştığı şüphesi doğuran bu evi Fritzl, 2001'de satın almış. Akıllarda en çok yer eden soruysa anne Rosemarie'nin olaydan gerçekten haberdar olup olmadığı... Eşinin sabıka kayıtlarından da haberdar olan Rosemarie Fritzl'in baskıdan dolayı ruhsal dengesinin bozulduğu ve herşeyi kabullendiği tahmin ediliyor. Diğer bir soru da asrın sapığının Elisabeth'ten olan çocuklarla ilişki yaşayıp yaşamadığı...
Haberin fotoğrafları