kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

8 derslikli okulda 9 öğrenci!

Yeni Haber
Ankara'nın Beypazarı ilçesi Karaşar beldesindeki İsmail Hakkı Tonguç Yatılı Bölge Okulunun (YİBO), yatılı bölümünün kapanmasının ardından burada yatılı olarak eğitim gören 37 öğrenci, başka okullara gönderildi. 8 derslikli okulda şimdi yatılı olmayan 9 öğrenciyle eğitime devam ediliyor.

Karaşar belde merkezinin dışında bulunan İsmail Hakkı Tonguç Yatılı Bölge Okulu (YİBO) 2002 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu tarafından eğitim ve öğretime açıldı.

Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bir süre önce okulla ilgili rapor hazırladı. Raporda, okulun belde merkezi dışında olması, kışın ulaşımda güçlük çekilmesi, personel sayısındaki yetersizlik nedeniyle bugüne kadar okulda istenilen öğrenci sayısına ulaşılamadığı belirtildi.

240 mevcut kapasiteli okulun yatılı kısmında 37 kişinin kaldığına dikkat çekilen raporda, bu nedenle okulun yatılı bölümünün kapatılması talep edildi.

Söz konusu raporun İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin de onaylaması üzerine bir süre önce okulun yatılı kısmı kapatıldı. Burada okuyan 37 öğrenci ise il içindeki başka okullara gönderildi.

9 ÖĞRENCİYLE EĞİTİME DEVAM EDİLİYOR

Yatılı öğrencilerin başka okullara gönderilmesinin ardından, 8 derslikli okulda şimdi 9 öğrenciyle eğitim ve öğretime devam ediliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, belde merkezinde oturan ve yatılı okumayan 9 öğrencinin 2007-2008 eğitim ve öğretim dönemini burada tamamlayacağını bildirdiler.

Mevcut öğrencilerden 6'sının ilköğretim bir, 2'sinin 2, 1'inin de 4. sınıf öğrencisi olduğunu belirten yetkililer, bu öğrencilerin gelecek yıl belde merkezinde başka okullara nakledileceğini kaydettiler.Yetkililer, mevcut okulun ise bu yıl eğitim ve öğretim döneminin sona ermesinin ardından kapanacağını, binanın farklı şekilde değerlendirileceğini bildirdiler.

Bu arada, Karaşar Belde Belediye Başkanı Yılmaz Koçak ise YİBO'nun yatılı bölümünün kapatılmasının isabetli bir karar olduğunu belirtti.Okulda öğrencilerin sürekli sıkıntı içinde eğitim gördüğünü savunan Koçak, ''Defalarca okulun kapatılmasını istedik. Çünkü dışarıdan gelen öğrenciler bu okulda hep sıkıntı yaşattılar ve öğretmenler de zor anlar yaşamaya başladılar'' diye konuştu.