kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Belediye başkanının villalarının önündeki koyda babasının kaçak iskelesi bulunuyor.

Gündoğan'da başkanın 250 bin dolarlık villaları

Nurcan DEMİRTAŞ - Ercan SARIKAYA SABAH
Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, turizm imarlı arsasına "Turistik tesis yapacağım" diye izin aldı. Tapuda "apart otel" görünen 19 villayı 250 bin dolardan mesken olarak satışa çıkardı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gündoğan'da başkanın 250 bin dolarlık villaları
Turizmin can damarı Bodrum Yarımadası'ndaki betonlaştırma yarışına, Gündoğan Beldesi de katıldı. Başkanlığı öncesinde "sade bir Gündoğanlı" olduğu ileri sürülen MHP'li belediye başkanı İbrahim Bilgi, kendisinin ve ailesinin beldenin merkezindeki denize nazır turizm imarlı 20 dönümlük arazisine site kurdurdu. Turizm imarlı arsalara sadece otel ya da pansiyon yapılabiliyor. Ancak Başkan Bilgin, toprak karşılığı bir müteahhide yaptırdığı 38 villadan kendisine ve ailesine sahip olan 19'unu, tapuda "apart otel" olarak görünmesine rağmen tanesini 250 bin dolardan mesken olarak satışa çıkardı. Bilgi'nin de oturduğu sitedeki villaların bodrum katları projelerde depo olarak gösterilmesine rağmen yaşam alanı olarak kullanılıyor.

İNŞAAT ALANI YÜZDE 50 ARTTI
Belediye Başkanı İbrahim Bilgi'nin icraatları sadece bununla kalmadı. Gündoğan'ın merkezinde babası Şükrü Bilgi'ye ait manzaralı turizm alanını ise meclis kararıyla ticaret alanına çevirip altı adet iş merkezi kurdu; bunların beşini kiraya verdi. Birine ise kardeşi yapı market açtı. Koyda bulunan izinsiz 28 iskeleden biri de baba Bilgi'ye ait. CHP'li Belediye Meclisi Üyesi Hüseyin Özten, Bilgi'nin villaları turizm imarı ile yaparak yüzde 50 fazla inşaat alanı kazandığını belirtti. Bilgi'nin servis araçlarına izin vermediği marketlere bir süre sonra kendi işyerlerini kiraladığını belirten Özten, "Nalburları şehir dışına çıkarmak için tebligatlar yolladı. Ancak ardından kardeşi yapı market açtı" diye konuştu. Beldedeki yapılaşmaya karşı mücadele eden Mavi Yol Girişimi adlı sivil toplum örgütü, İbrahim Bilgi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Haberin fotoğrafları