kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Operasyon kapsamında gözaltına alınan kadınların Emniyet'e götürülerek ifadelerine başvuruldu.

Polis, dolandırıcıların "Karabüyü"sünü bozdu

Rıdvan TEZEL / SABAH
Falcılık ve büyücülük adı altında dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 50 kişi "Karabüyü" adı verilen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı..
İstanbul ve Ankara polisi, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Kırıkkale'de vatandaşların evlerine abdest alma bahanesiyle gelen kişiler tarafından dolandırıldıkları şikâyeti üzerine eşzamanlı operasyon başlattı. Emniyet görevlileri, evlerindeki ziynet eşyaları çalınan vatandaşların verdiği eşkaller doğrultusunda harekete geçti. "Karabüyü" operasyonu kapsamında 23 farklı adrese eşzamanlı yürütülen operasyonda aralarında şebeke lideri Durmuş P.'nin de bulunduğu 25'i kadın 25'i erkek 50 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

CERRAH'TAN UYARI
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul gibi büyük bir kentte suç işleyen kim olursa olsun yakalanacağını söyledi. Karabüyü operasyonu ile yakalanan kişileri teşhis etmek için Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen mağdurları teselli eden Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, vatandaşlara uyarıda bulunarak, "Vatandaşlarımız insanların dini duygularıyla oynayan falcı ve büyücülere inanmasınlar" dedi.
Haberin fotoğrafları