kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ekmeğe yapılan zam mahkemeye taşındı

Yeni Haber
Merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ekmek fiyatının 40 YKr'ye çıkarılması üzerine Mersin İdare Mahkemesinde yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı.

Göktaş,kent merkezinde 30 YKr'den satışa sunulan 150 gram ekmeğin fiyatının 25 Nisan Cuma günü itibariyle 40 YKr'ye çıkarıldığını anımsattı.

Ekmeğin herkesin ortak gıda maddesi olduğunu, bu ürüne yapılacak zamların etraflıca düşünülmesi gerektiğini ifade eden Göktaş, ''Halkın temel gıda ürünü olan ekmekte haksız kazanç sağlanmasını önlemek için sonuna kadar savaş vereceğiz'' dedi.

Zamma ilişkin yürütmenin durdurulması istemiyle Mersin İdare Mahkemesinde, Mersin Fırıncılar Odası ve Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) hakkındaki dava açtıklarını belirten Göktaş, şunları kaydetti:

''Söz konusu zam, makul sınırlar aşılarak, ekonomik büyüme, istikrar ve enflasyon oranları göz önüne alınmadan hayata geçirilmiştir. Bu nedenle yapılan zammı bir rant olarak değerlendiriyoruz. Bu amaçla açtığımız dava, ümit ediyorum ki en kısa sürede sonuçlanır ve halkımız ekmeğini eski fiyattan almaya başlar.'

AA