kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Basında Çalık dönemi başladı

Çalık Grubu şirketi Turkuvaz AŞ, dün itibariyle atv-SABAH Grubu için ihale bedeli olan 1.1 milyar doları ödedi. Ödemeyle birlikte Turkuvaz Medya Grubu, Türkiye'nin ödenmiş sermayesi en yüksek medya grubu oldu Turkuvaz Medya Grubu yaptığı açıklamada "Sorumlu ve etik yayıncılık anlayışı yayın politikamızın temelini oluşturacak. Yenilikçi bir anlayışla bağımsız ve tarafsız habercilik yapmayı sürdüreceğiz" dedi..
Türkiye'nin önde gelen medya grubu atv-SABAH'ın ihale bedeli dün Çalık Grubu'na Ait Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş tarafından TMSF'ye ödendi. TMSF tarafından 5 Aralık 2007 tarihinde düzenlenen satış ihalesini 1.1 milyar dolarlık teklifiyle kazanan Turkuvaz Yayıncılık dün itibariyle ödemeyi peşin yaptı. Ödemeyle birlikte atv-SABAH Grubu'nu alan Turkuvaz Medya Grubu Türkiye'nin ödenmiş sermayesi en yüksek medya grubu haline geldi. atv-SABAH İktisadi Ticari Bütünlüğü kapsamında yer alan atv Televizyonu, Radyo City, SABAH, Takvim, Günaydın, Yeni Asır ve Pas Fotomaç gazeteleri, Bebeğim ve Biz, Sinema, Sofra, Home Art, Şamdan Plus, Yeni Aktüel, Para, Global Enerji, Transport, Hukuki Perspektifler dergileri Turkuvaz A.Ş. bünyesine geçiyor.

SERMAYEDE LİDER MEDYA GRUBU
Turkuvaz A.Ş'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Türkiye'de medya sektörünü yakından ilgilendiren bu satışın finansmanında, 750 milyon dolarlık meblağın, Vakıfbank ile Halkbank'tan alınan proje finansmanıyla karşılandığı belirtildi. İhale tutarının kalan bölümü olan 500 milyon dolar ise Çalık Grubu ve Katar Menşeli medya kuruluşu olan Al Wasaeel International Media Co. tarafından hisseleri oranında karşılandı." Açıklamada, Turkuvaz Medya Grubu'nun Türkiye'nin ödenmiş sermayesi en yüksek Medya Grubu haline geldiğinin altını çizdi. Al Wassaeel Grubu Turkuvaz A.Ş'nin yüzde 25'ine ortak oldu. Turkuvaz Medya Grubu, atv-SABAH satışı sonrasında birçok uluslararası grubun ortaklık teklifi yaptığını belirtilerek, şu noktaların altı çizildi:

TMSF: DEVİR İŞLEMLERİ BAŞLATILDI
"Özellikle belirtmek isteriz ki, ihalenin kazanılmasından bu yana, yerli yabancı pek çok kuruluştan gelen ortaklık teklifleri bizler için gurur kaynağı olmuştur. Bu teklifler arasında, söz konusu şirketlerden kurumumuza en fazla sinerji sağlayacağına inandığımız Katar menşeili medya kuruluşu olan Al Wasaeel International Media Co. ile sürdürülen görüşmeler mutabakatla sonuçlanmış ve adı geçen şirket, mevzuata ve ihale şartnamesine uygun olarak, Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.'ye yüzde 25 oranında ortak olmuştur. Holdingimiz, bu ortaklıkla, faaliyet gösterdiği diğer sektörlerde olduğu gibi dünyanın önde gelen kuruluşlarıyla gerçekleştirmiş olduğu ortaklıklara ve stratejik işbirliklerine bir yenisini daha eklemiştir." TMSF'den yapılan açıklamada ise ihale bedelinin ödendiği, devir ve teslim işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.
Haberin fotoğrafları