kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Recep Tayyip Erdoğan

'Miting için Taksim'de inat etmek şık olmaz'

Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen sendikalara "Kutlamaları, ilan edilen alanlarda yapın. Benim partim de mitingleri hep gösterilen yerlerde yaptı" mesajı verdi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için ısrar eden sendikaları uyardı: "1 Mayıs inat meselesi olmamalı. Bu ülkede hukukun üstünlüğü varsa, yasalarla her şey belirlenmişse, herkesin buna uyması gerekmektedir. Ben iktidar partisi olarak buna uyuyorsam, sivil toplum örgütü olarak siz de uyacaksınız" Partisinin dünkü grup toplantısında konuşan Erdoğan, şunları söyledi: "Ayakların başları yönettiği bir yerde kıyamet kopar. Biz, sevginin,barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir ülkenin tesisini istiyoruz. Bunun için her ilde valilik, toplantı ve gösterilerin, yürüyüşlerin yapılacağı meydanları hazırlar. Bizler de sivil toplum örgütleri de buna uyarız." İstanbul'da AK Parti olarak mitinglerini hep Kazlıçeşme'de, Ankara'da Tandoğan'da, Sıhhiye'de yaptıklarını belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "'Hayır, bize illa Kızılay'ı vereceksiniz' demedik. Çünkü oraların bu tür toplantı alanı olmaktan çıkarılmasını sebepleri var. Taksim aynı şekilde. Ama daha sonra buralar bu tür miting alanları olmaktan çıkarıldı. Ama şimdi İstanbul'da Kazlıçeşme, Kadıköy, Kartal var. Gelin buralarda yapın bunu. 'Hayır, biz Taksim'de yapacağız' Bu, şık bir yaklaşım değil. Ama buyurun ilan edilen alanlar var, gelin bu alanlarda bunu yapın."

KEŞMEKEŞE NEDEN OLUR
Gösteri ve kutlamaların her istenilen yerde yapılmaya kalkılması halinde ülkedeki keşmekeşliklerin ardı arkasının kesilmeyeceği değerlendirmesi yapan Erdoğan, "Hâlâ bu şekilde direnirlerse bu şık olmaz, hoş olmaz. Biz de hoş olmayan bir zemin istemiyoruz. 1 Mayıs'lar artık gerilim ve çatışma ortamından çıksın istiyoruz, marjinal grupların gerilim ortamına izin vermeyelim diyoruz. Bu konuda herkesi özellikle sendika yöneticilerine kanunlara uymaya çağırıyoruz, bu bir inat meselesi olmamalıdır. Sevincimize, coşkumuza lütfen gölge düşürtmeyelim" dedi. Öte yandan, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı yaptığı açıklamada Erdoğan'ın konuşmasında geçen "Ayakların başları yönettiği bir yerde kıyamet kopar" ifadesinin "Bağlamı dışında ve maksadını aşan bir şekilde çarpıtılarak istismar edildiğini" bildirdi.
Haberin fotoğrafları