kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Pippa'nın öldürülmesi turizmi vurdu"

AA
Yeni Haber
Denizli Valisi Hasan Canpolat, Pippa Bacca adıyla tanınan İtalyan sanatçı Guiseppina Pasqualino di Marineo'nun öldürülmesine ilişkin olarak, ''Pippa Bacca'nın öldürülmesinin, Türk turizmine açtığı yara çok büyüktür'' dedi.

Vali Canpolat, EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Turizmde Güvenlik Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, vatandaşların huzur ve güven içinde bulunmaları için alınması gereken önlemlerin güvenlik güçlerince turistik tesis sahiplerine bildirildiğini belirtti.

Önlemlerin yerine getirilmesine ilişkin çalışmaların güvenlik güçleri tarafından takip edildiğini ifade eden Canpolat, ''İşletme sahipleri, gerekli tedbirleri aldığı zaman iş birliği sağlanmış oluyor'' diye konuştu.

Denizli'de asayiş hizmetlerinin ortalamanın üzerinde olduğunu ifade eden Canpolat, şunları kaydetti:

''Güvenlik güçlerimiz, devriye, ve kontrol hizmetlerine ağırlık vererek çok iyi neticeler aldı. Geçen seneden bugüne kadar bakıldığında, bu manada özellikle vatandaşlarımızı rahatsız eden organize suçlar, mala karşı suçlar ve şahsa karşı suçlarda ciddi manada düşüş yaşanmıştır. 24 saat en ücra köşeye de gitseniz güzel ve temiz bir hizmetle karşılaşırsınız. Güvenlik içinde seyahat edersiniz. Hiçbir biçimde yanlış uygulamayla karşılaşmazsınız. Bu imaj en büyük tanıtımdır. Tanıtım denildiği zaman birtakım dokümanlarla paralar harcanarak yapılan tanıtım faydalı değil. Bu imajı ortaya koymamız lazım. Fiyat, güvenlik, temizlik ve hizmet kalitesi yönünden Denizli bir imaj ortaya koyabilirse faydasını görürüz.''

İtalyan sanatçı Marineo'nun, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ölü bulunmasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Canpolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türk milletine yakışmayan bir kişi çıkıyor, turizm sezonunun başında böyle bir şey yapıyor. Bu belki kandırılmış, belki kullanılan bir kişidir, onu da bilemiyoruz. Öyle de olsa, böyle de olsa, Türk turizmine açtığı yara çok büyüktür. İtalyan sanatçının öldürülmesi sebebiyle Türk devleti, tüm kurum ve kuruluşlarıyla özürlerini bildirdi ama bunun Türkiye'ye etkisi çok büyük. Onun için 'güvenlik son derece önemlidir' diyoruz. İnsanlarımızın bilinçli olması son derece önemli. Hiçbir müessif hadise yaşanmasını istemeyiz. Hep birlikte ne kadar bilinçli hareket edersek bu sektörde çok sayıda insan ekmek yer, bu sektör gelişir.''