kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GERİYE ANILARI KALDI İtalyan sanatçı Bacca'dan geriye, yol arkadaşıyla birlikte gittikleri ülkelerden insanlarla çektirdikleri bu fotoğraflar kaldı.

Bacca'nın annesi: Türklerin suçu yok

Yasemin TAŞKIN
Gebze'de öldürülen İtalyan sanatçı Bacca'nın annesi: Kızımı öldüren zavallı bir aptal. Türklerin bir alakası yok...
İLİŞKİLİ HABERLER
Bacca'nın annesi: Türklerin suçu yok
Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın annesi, İtalyan basınına konuştu. Elena Manzoni di Chiosca (68), tek bir olaydan hareketle Türklerin suçlanamayacağını belirterek, "Pippa volkan gibiydi. O çok özel bir insandı.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Otostop yaptığı için ölmedi. Burada tren garında da öldürebilirlerdi. Onu öldüren zavallı bir aptal. Türklerin bir alakası yok, onlar tüketimin henüz bozmadığı insanlar" diye konuştu. Corriere della Sera gazetesine bir mülakat veren Türk sinema sanatçısı Serra Yılmaz ise, Türk basınında çıkan "Utanıyoruz" ya da "Türkiye'de gelinler öldürülüyor" şeklindeki manşetlere sert tepki göstererek, "Bu tavırlar hiç hoşuma gitmiyor. Neden utanacakmışız" dedi.

BÖYLE CANİLER HER YERDE VAR'
Ünlü sanatçı tepkisine şu sözlerle dile getirdi: "Türkiye neden utanacakmış! Radyoda dinledim. Kaybolan, tecavüz edilen ve öldürülen bir kızdan bahsediliyor ve tüm bunları yapan bir suçludan. Dünyanın tüm ülkelerinde caniler var. Bu işlerin monopolü Türkiye'de değil. Ben utanmak zorunda olduğumu sanmıyorum." İtalya'nın en ünlü sanat eleştirmenlerinden Achille Bonito Oliva da, öldürülen genç sanatçının, dayısı ünlü ressam Piero Manzoni'den de cüretkâr davrandığını ve kadın erkek farkının çok derin olduğu başka kültürlerde otostop yapmanın tehlikeli olduğuna dikkat çekti.
Haberin fotoğrafları