kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EVİ TERK ETMEK Mİ İSTEDİ? Evde Gülbeyaz Başkaya’nın eşyalarıyla dolu olan valizini bulan polis, genç kadının evi terk etmek istemesi üzerine çıkan tartışma sonucu cinnet getirmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Annenin ayrılık cinneti: 3 ölü

Rıdvan UYSAL ESKİŞEHİR
Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde memur Gülbeyaz Başkaya, rektörün koruması olan kocası ile 7 yaşındaki kızını öldürdükten sonra intihar etti..
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu içerisindeki lojmanlarda, Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'nin korumalığını yapan özel güvenlik görevlisi Murat Başkaya'nın evinde meydana gelen dehşet verici olay, önceki gece geç saatlerde ortaya çıktı. Oğlunu birçok kez telefonla aramasına rağmen ulaşamayan Hanife Başkaya, durumdan şüphelenip, astsubay olan diğer oğlu Mithat Başkaya'yı da yanına alıp, eve gitti. Kapıyı çalmalarına rağmen kapının açılmaması üzerine kendi anahtarlarıyla eve giren anne ve oğlu, korkunç manzarayla karşılaştı. Murat Başkaya (33), üniversitedeki Halk Bilim Merkezi'ne bağlı Halk Dansları'nda sözleşmeli kostümcü olarak görevli eşi Gülbeyaz Başkaya (33) ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi kızları Ece (7) yatak odasında tabancayla vurularak öldürülmüştü.

EŞYA DOLU VALİZ
Anne ile oğulun ihbarı üzerine olay yerine polis, Gülbeyaz Başkaya'nın elinde bir tabanca, evde de kadının eşyalarının dolu olduğu bir valiz buldu. Yapılan incelemede, Murat Başkaya'nın başından ve göğsünden, kızları Ece'nin de göğsünden ve sırtından 2'şer kurşunla vurulduğu, Gülbeyaz Başkaya'nın ise göğsüne gelen tek kurşunla yaşamını yitirdiği belirlendi.

KIZI SAKLANDI AMA...
Olay yerinde inceleme yapan polis, cinnet kurbanı küçük kızın, babasının vurulduğunu gördükten sonra, yatağın baş tarafı ile duvar arasına saklanmak istediğini, ancak bu sırada annesi tarafından iki kurşunla vurulduğunu belirledi. Baba ile kızın üzerlerinde şort, annenin üzerinde ise normal kıyafet bulunduğu öğrenildi.

BİZE MUSKA YAPTILAR
Gülbeyaz Başkaya'nın olaydan kısa süre önce yakınlarına, "Bizi muskayla ayırmaya çalışıyorlar" dediği, böyle bir durumda kızını da alıp gideceğini söylediği öne sürüldü. Yakınları, psikolojik sorunları olduğu öne sürülen genç kadının eşyalarını topladıktan sonra, evi terk etmek üzereyken son anda cinnet getirip olayı gerçekleştirmiş olabileceğini iddia etti. Öte yandan silah seslerini duyan olmadığı belirtildi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, koruması Murat Başkaya ve ailesinin ölü olarak bulunduğu olayla ilgili olarak, "Olayın içeriğinin ne olduğunu ben tam bilmiyorum. Çok iyi bir arkadaşımızdı" dedi.
Haberin fotoğrafları