kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Konu ile ilgili SABAH'a konuşan Ali Haydar Sevgi: "Biz yaptığımız yatırımların parasını istiyoruz. Elimizde mahkeme kararı var. Belediye ödemek zorunda."

Başkan, üç bin iki yüz aboneyi kendine bağladı

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK / HABER MERKEZİ
Çorlu Yenice'de eski belediye başkanına ait su şirketi, 3 bin 200 belde sakininden 250'şer dolar toplayarak, 5 yıl boyunca su sattı..
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Yenice Belediyesi eski belediye başkanı Ali Haydar Sevgi, 1999'da belediye başkanı seçilmesinden 17 gün önce Miraş A.Ş adlı bir şirket kurarak su dağıtım işine girdi. Başkan seçilmesinden sonra ise şirket yönetimini eşi Elmas Sevgi'ye devretti. Şirket beldenin su şebekesini kurdu. Ardından abone başına 250 dolar toplayıp 3 bin 200 belde sakinine su dağıtmaya başladı. Sevgi'nin görevini sürdürdüğü 5 yıl boyunca da satılan bütün suların geliri başkanın şirketine gitti. Su parasını ödemeyen birçok kişiye de icra takibi yapıldı. İddiaya göre su şebekesinin tamiri ve yapımında ise belediye olanakları kullanıldı.

DAVAYI KAZANDI
2004'te seçilen yeni yönetim eski başkana ait şirketin abonelerden su parası toplamasının belediyeler kanununa göre suç olduğunu iddia etti. Ayrıca şirketin bütün binalarının ruhsatsız olduğu tespit edildi. Eski belediye başkanı Ali Haydar Sevgi ise şebekenin kendi şirketi tarafından "belediye" statüsü kazanılmadan önce yapıldığını belirterek belediye masraflarının giderilmesi için dava açtı. Mahkeme de eski başkanı haklı bularak, belediyeyi Ali Haydar Sevgi'ye kamulaştırma bedeli olarak yaklaşık 21 milyon YTL ödemeye mahkûm etti. Yeni belediye başkanı Kemal Aybi ise, konuyu soruşturan Mülkiye müfettişlerine, belediyenin konu ile ilgili kayıtlarının seçim gecesi çıkan esrarengiz bir yangında yok olduğunu, kendisinini ve çalışma arkadaşlarının tehdit edildiğini, eski yönetim hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.