kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Serginin açılışını yapan Kadir Topbaş, Home Art dergisinin sponsorluğunda Yöntem Sunar tarafından tasarlanan "Lale Molası" heykelinin önünde mola verdi.

Kenti şimdi de lale heykelleri süsleyecek

Ercan SARIKAYA
12 sanatçının özgün çalışması ile ünlü isimlerin tuval olarak kullandığı 75 lale heykelinden oluşan Lale Heykeli' sergisi dün Emirgan Korusu'nda açıldı..
Uluslararası Lale Festivali dün Emirgan Korusu Beyaz Köşk Bahçesi'nde açılan "Lale Heykeli", Yıldız Sarayı'nda ise "Lale Resimleri" sergisiyle renklendi. Emirgan Korusu'nda 12 sanatçının özgün lale heykellerinin yanı sıra iki farklı formda tasarlanan 75 dev lale heykelinin ünlü isimler tarafından desenlenmesi renkli görüntüler ortaya çıkardı. Aralarında Eyşan Özhim, Arzum Onan, Gülben Ergen, Özgü Namal, Cemil İpekçi, fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı, Derya Baykal, şair Sunay Akın'ın da bulunduğu heykeltıraş, mimar, tasarımcı, cam ve seramik sanatçıları ile ünlüler desenledi. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan yaya sergisi için tasarlanan lale heykelleri 1 Temmuz'a kadar İstanbul'un çeşitli semtlerinde sergilenecek. Sergi halka açık olarak Taksim'den başlayarak, Beşiktaş, Nişantaşı, Bebek, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Göztepe Parkı, Bağdat Caddesi'nin yanısıra, İstinyepark, Akmerkez, Kanyon, Cevahir gibi alışveriş merkezlerinde de sergilenecek. Serginin açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş sanatçıların özgün tasarımlarının ülkemizin değerleri ve kültüründen izler taşıdığını belirtti. İstanbul'un toplam 12 milyon lale ile süslendiğini, 1 milyon 800 bin lale soğanının da İstanbullulara dağıtıldığını anlatan Topbaş "Bugün artık lale bizim bir parçamız oldu" dedi. Heykeltıraş ve heykelleri süsleyen sanatçılara plaket veren Topbaş daha sonra Yıldız Sarayı'nda ressam İsmail Acar'ın "Lale" temalı resim sergisinin in açılışına katıldı.