kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Niyet mektubu IMF'ye gönderildi

ANKA
Yeni Haber
Hazine Müsteşarlığı, IMF ile stand-by anlaşmasını bitirecek son gözden geçirmeye ilişkin niyet mektubunu bugün gönderdi. IMF'nin, Mayıs başında gözden geçirmeyi onaylayarak 3,7 milyar dolarlık krediyi serbest bırakması bekleniyor.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, IMF ile yürütülmekte olan stand-by düzenlemesinin gözden geçirme çalışmalarına devam etmek üzere bir IMF heyetinin, geçtiğimiz günlerde Devlet Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Türkiye'ye davet edildiği anımsatıldı. Açıklamada, "Bu kapsamda, 4 Nisan 2008 tarihinde Ankara'da başlayan gözden geçirme çalışmaları bugün itibarıyla tamamlanmış olup, niyet mektubu taslağı üzerinde mutabakata varılmıştır. IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun Mayıs ayı başında toplanarak, gözden geçirme çalışmalarını görüşmesi ve bu kapsamda 2,2 milyar SDR (yaklaşık 3,7 milyar dolar) tutarındaki kaynağın serbest bırakılması beklenmektedir" denildi.

19. Stand-By Anlaşması'nın kalan üç gözden geçirmesi böylece tek seferde tamamlanmış olacak. Yeni dönemde IMF ile ihtiyati stand-by, normal stand-by ve program sonrası izleme yöntemlerinden biri ila yola devam edilmesi tasarlanıyor.