kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çelik: Yanlış yapmıyorsanız üstünüze alınmanıza gerek yok

Yeni Haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün başbakan Erdoğan'ın gruptaki açıklamasının ardından karşı açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya yanıt verdi. Çelik, "Başbakan yanlış yapanları teşhir ederken, birilerinin kendi üstüne alınmasının anlamı yok. Yanlış yapmıyorsanız üstünüze alınmanıza gerek yok ki" dedi. Çelik, bu kadar önemli bir yasanın hesap kitap bilmeden, ucuz edebiyatla, politik amaçlı eleştirmeye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Bakan Çelik 25 Şubat - 7 Mart döneminde yapılan iş teftişleri ile ilgili sonuçlarının ardından basının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı açıklamayı hatırlatması üzerine Çelik, "Başbakan yasayı okumayanları ve yanlış bilgi verenleri yalancılıkla itham etmiştir. Yasayı okumamışsanız, yasa konusunda sağlıklı bilgiye sahip değilseniz, elinize kalemi alıp rast gele hesaplar yapıyorsanız, kamuoyunu yanıltıyorsanız bu yalancılıktır" dedi.

Bilerek, hesabıyla kitabıyla paylaşılan bilgilere kimsenin bir şey demediğinin altını çizen Çelik, bakanlık olarak sendika başkanlarıyla sürekli görüştüklerini, bugün de bir görüşme olabileceğini söyledi. Ortada yanlış yapan birilerinin olduğunu ifade eden Çelik, "Başbakan yanlış yapanları teşhir ederken, birileri kendilerine alınmasının anlamı yok. Yanlış yapmıyorsanız üstünüze alınmanıza gerek yok ki" dedi.

"YASAYI UCUZ EDEBİYATLA ELEŞTİRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"

Bu kadar önemli bir yasanın hesap kitap bilmeden, ucuz edebiyatla, politik amaçlı eleştirmeye kimsenin hakkı olmadığına dikkat çeken Çelik, sendikaların prim gün sayısındaki yaklaşımlarında psikolojik bir sorun olduğunu söyledi. Olaya Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası gözüyle bakılması gerektiğini dile getiren Çelik, alınganlık gösterenlerin haksız bağlantı gösterdiklerini ifade etti.

"DAHA SAĞDULU DAVRANILMALI"


Sendikaların eylem kararı ile ilgili bir soruya Çelik şu yanıtı verdi:
"Kamu çalışanı yürüyeceğiz, işi yavaşlatacağız diyor. Ne diye yavaşlatacak. Neyi öğrendi de neyin karşısına çıkıyor. Nedir düzenleme ne getiriyor da karşı. Bu yasanın getirdiklerini isteğe bağlı çalışanlara, sigortalılara da anlatacağız. Bu yasanın getirdiklerini anlaşılır şekilde bütün herkese kitapçık şeklinde dağıtacağız. Kapımızın açık. Eylemleri başlatmak neyin gereği. Onu anlamakta zorlanıyorum. Kapıların kapandığı bir Türkiye bakanlık yok. Daha sağduyulu davranılmalı."

Sendikalarda yapılan mali denetimlerin Bakanlık bünyesinde olmadığının altını çizen Çelik, sendikaların güçlenmesini istediklerini söyledi. Örgütlü toplumun kayıt dışı ile mücadelede önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Çelik, "Sendikalar, bizim bindiğimiz daldır, merkezimizdir. Ortadan kalkmaları bizi memnun etmez, aksine üzer. Onlardan da ilişki kesme değil çözüm arayışı içinde olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

(ANKA)