kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Batmanlı kadınlar Aynur Bektaş'ın yüzünü kara çıkarmadı!

Girişimci Türk kadının örnek ismi Aynur Bektaş . Son zamanlarda ne yapsa, nereye gitse hemen akabinde yazılmaya değer bir konu gelişiyor.
Kimsenin şu günlerde Güney Doğu'ya gidip yatırım yaptığı yok. Ama Bektaş sözünde durdu ve gitti Türkiye'de kadınların en çok intihara teşebbüs ettiği Batman'da fabrika kurdu.
Şimdi öğreniyorum ki, binbir güçlükle kurulan ve aslında bir anlamda sosyal sorumluluk projesi gibi gelişen Batman projesi, para kazandırmaya başlamış.
Fabrika faaliyete geçeli iki ay bile olmadı ama Bektaş'ın, fabrikanın kârlı çalışmaya başladığını söylerken müthiş bir sevinç yaşadığı anlaşılıyor.
Sanayicilerin imalatı Anadolu'ya götürmede yaşadıkları en büyük sıkıntı, yetişmiş eleman bulamamak. 'Çünkü insanlar tarımdan çıkıp, bize geliyorlar' diyor Aynur Bektaş.

Batmanlı işçi kalifiye
Şimdiye kadar böyle bir sıkıntıyı Çerkeş'te, kısmen Hacıbektaş'ta yaşayan Bektaş, Batman'da kalifiye eleman konusunda hiç sıkıntı yaşamamış.
İşe aldıkları herkes makinacıymış. Yani daha önce bu işi yapan hatta büyük şehirlerde çalışmış ama çeşitli nedenlerle Batman'a dönen kalifiye kadın işçilerle çalışan Bektaş, fabrikadan çıkan işin de son derece düzgün olduğunu anlatıyor.
Öyle ki Batman'daki fabrikada çeşitli markalara üretilen ürünler tek defada onaylanıyormuş.
Neredeyse sıfır hata!