kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Çalışan hakkında gerileme var' diyen yalan söylüyor

ANKARA
Başbakan Erdoğan, "Çalışanların, emeklilerin hakkında gerileme olacakmış. Böyle bir şey söz konusu değil. Dürüst davranmıyorlar, yalan söylüyorlar" diyerek başta sendikalar olmak üzere reforma karşı çıkanları eleştirdi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak olan sosyal güvenlik reformunu eleştirenlere sert çıktı. Erdoğan, isim vermeden reforma karşı çıkan ve 14 Mart'ta iş bırakma kararı alan sendikalara, "Bu ülkeyi yönetmiş olsalar, 'Ben bu tabloyu sürdürebilirim' diyecek bir babayiğit var mı?" diye seslendi. Erdoğan, reform paketiyle ilgili spekülasyonları 'yalan' olarak niteledi. Başbakan'a sendika başkanlarından yanıt gecikmedi. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, "Başbakanı heyezan içinde görüyorum" diye karşılık verirken Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu "Başbakanın anlattığı kadar mükemmel bir yasaya karşı çıkabilmemiz için deli olmamız lazım" dedi. Erdoğan, dün AK Parti grubundaki konuşmasının tamamına yakınını sosyal güvenlik reformuna ayırdı. Erdoğan, "Türkiye, sosyal güvenlik reformunu daha fazla erteleyemez. Sosyal güvenlik meselesi, tıpkı ulusal güvenlik gibi popülizme feda edilemez" dedi.

DEMİREL'E ELEŞTİRİ
Erdoğan, bazılarının, yasa tasarısının tek bir cümlesini bile okumadan spekülasyon ürettiklerini ifade ederek, "Çalışanların, emeklilerin haklarında gerileme olacakmış... Açık söylüyorum; asla böyle bir şey söz konusu değil. Dürüst davranmıyorlar ve yalan söylüyorlar'' diye konuştu. Erdoğan, "eski ve çarpık siyaset" anlayışının, sosyal güvenlik sistemini, 'siyasi rant' alanı olarak algıladığını, gerçekleri göz ardı ederek, sadece oy kaygısıyla sistemi tahrip ettiğini savundu. Tahribatın 1969 yılından sonra başladığını belirten Erdoğan, isim vermeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i işaret etti. Erdoğan, "O ucuz popülist siyasetin aktörlerinin kimler olduğunu size açıklamayacağım. Çok iyi biliyorsunuz. Türkiye'ye bu yükü nasıl yüklediler? Önce bir bunun muhasebesini yapsınlar" diye konuştu.

MEDYAYA DA ÇATTI
Erdoğan, konuyla ilgili olarak hedeften tamamen saptırılan yazılar ve haberler yayımlandığını savunarak bu yorumların, "Türkiye'nin gerçeklerinden kopuk" olduğunu ileri sürdü.
Haberin fotoğrafları