kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

BTC boru hattı Boğaz'a nefes aldırdı
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN
petrol boru hattının açılması her yıl milyonlarca ton petrolün taşındığı Boğaz'a nefes aldırdı. BTC sayesinde Boğaz'dan geçen tanker sayısı 2007'de ilk kez geçmiş yıllara oranla azaldı. 2008'in ilk iki ayında bu düşüş sürdü. 1996'da 4 bin 248 olan tanker sayısı rekor artışla 2006'da 10 bin 154'e çıkmıştı. Sayı, 2007 yılı sonu itibariyle ilk kez 100 tanker azaldı. 2008'in ilk iki ayında ise düşüş 200 tanker oldu. Taşınan yük miktarı da 2 milyon ton daha azaldı.

Ülker'e Godiva için para satma yarışı
BANKACILIK kaynakları, Ülker'in Godiva'yı almak için kullanacağı 5 yıl vadeli krediye fazla talep geldiğini söyledi. Bir bankacı, fazla talep sonucunda anlaşmaya katılan kredi kuruluşlarının katılımlarının önemli ölçüde azalacağını söyledi. Ülker Grubu'nun sahibi Yıldız Holding, aralıkta Campbell Soup Co. ile Godiva'yı satın almak için 850 milyon dolar karşılığında anlaşmaya varmıştı. Sendikasyonu yöneten ABN Amro ile Citigroup, başlangıç marjı olarak libor artı 275 baz puan ödüyor.

İstanbul en sıcak gayrimenkul piyasası
MOSKOVA
ve İstanbul, Avrupa'daki 27 şehir içinde en sıcak gayrimenkul piyasaları oldu. Urban Land Institute ve PricewaterhouseCoopers'ın birlikte yaptığı araştırmaya göre, Hamburg, Münih ve Paris de Moskova ve İstanbul'un ardından ilk beşte yer aldı. Londra, 5 yıldır ilk kez yeni satın almalar için 'çok pahalı' olması nedeniyle ilk 10 içinde yer alamazken Moskova, tüm emlak satın alımları için birinci ya da ikinci sırada yer aldı. Lyon, Prag, Varşova, Stockholm ve Helsinki gelişen piyasalar oldu.

İran-Türkiye ulaşımda kolaylık sağlamalı
TÜRKİYE
Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, İran Ulaştırma Bakanı Muhammed Rahmeti ile görüştü. İkili ticarette ulaştırmanın da önemli olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu açıdan iki ülkenin ulaştırmada birbirine daha çok kolaylık sağlaması gerektiğini ifade etti. Taşımacılıkta işbirliği için şartların ve zeminin uygun olduğunu ifade eden Rahmeti de "Van Gölü demiryolu projesine finansal destek verebileceğimizi Türkiye'ye ilettik, yanıt bekliyoruz'' dedi.

Bankanın çifte havale istemine yargıdan ret
ANTALYA
Tüketici Mahkemesi, bir bankanın "Havale edilen para aynı gün çekilirse, binde 3 masraf ücreti alınır'' uygulamasını haksız bulan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararının iptali amacıyla açılan davayı reddetti. Mahkeme, 9 Şubat 2007'de bankanın Şişli şubesinden 13 bin YTL havale gönderildiği, havale masrafının ise gönderici tarafından ödendiği, dolayısıyla aynı işlem için iki defa ücret alınmasının 'mükerrerlik' olacağı gerekçesiyle bankanın aldığı 39 YTL'nin iadesine karar verdi.
Haberin fotoğrafları