kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hüseyin Aydın

Anadolu'da diğerlerine fark atıyoruz, sıra üç büyük ilde

Kredilerin yüzde 65'ini mevduatın ise yüzde 48'ini üç büyük ilin dışında topladıklarını kaydeden Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Taşınma ile büyükşehirlerde daha etkin olacağız" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Anadolu'da diğerlerine fark atıyoruz, sıra üç büyük ilde
Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2007'de kârını yüzde 31 artırıp 1 milyar 131 milyon dolara taşıyan Halkbank'ın kredilerinin yüzde 65'ini, mevduatın ise yüzde 48'ini İstanbul, Ankara ve İzmir'in dışında illerden topladıklarını belirterek, banka genel müdürlüğünün İstanbul'a taşınması ile birlikte üç ilde de pazar paylarını artıracaklarını söyledi. Aydın, Halkbank'ın 2007 yılı finansal sonuçlarının değerlendirildiği basın toplantısında, "Aslında biz İstanbullu olup Ankara'da oturanlardanız. Dolayısıyla hem Ankara hem İstanbul pahalı bir şehir. Bizim İstanbul'a gelmemiz gerekiyor'' diye konuştu. Aydın, TOKİ'yle Ataşehir için yaptıkları görüşmelerin yakın bir gelecekte sonuçlanacağın belirtti.

'PANİK YAPMAYACAĞIZ'
Bankanın özelleştirme sürecine ilişkin olarak Aydın, özelleştirmenin ne zaman yapılacağının, Özelleştirme İdaresi ile Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK) kararı olduğunu ve onların en doğru kararı en doğru zamanda alacağına inandıklarını vurguladı. Bankanın 2008'de net kârını yüzde 25 kredilerini ise yüzde 40 artırma hedefi olduğunu vurgulayan Aydın, global piyasalardaki dalgalanmalar ve bunun Türkiye'ye etkilerine ilişkin olarak "Biz, 2008'i negatif algılamıyoruz. 2008 için pozitif düşünüyoruz. Zaten her sene bir şey oluyor. Bu yıl da böyle oldu. Her sene bir şey olacak diye karamsar olmamıza gerek yok. Elbette sıkıntılar, problemler olacak. Ama kredibilite son derece önemli. Biz panik yapmayacağız. Bu dönemde, bu süreçte piyasa oyuncuları son derece önemli" dedi.
Haberin fotoğrafları