kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ODTÜ mezunu CEO Dabdoub biri Türkiye’nin olmak üzere çift pasaport taşıyor ve Türk dostu olarak biliniyor.

'Bankacılık faiz demektir İslami bankacılıkta yokuz'

NBK'nın ODTÜ'lü CEO'su İbrahim Dabdoub, "Türkiye'ye müslüman bir ülke olduğu için gelmedik. Gerçek bankacılık faiz ile olur. İslam bankacılığı yapmıyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Bankacılık faiz demektir İslami bankacılıkta yokuz'
Turkishbank'ın yüzde 40 hissesini 160 milyon dolara satın alarak Türk bankacılık sektörüne giriş yapan National Bank of Kuwait (NBK), petrol zengini Körfez fonlarını Türkiye'ye çekerek büyümeyi hedefliyor. NBK CEO'su İbrahim Dabdoub, Türkiye'nin bölgede güçlü büyüme potansiyeli ile Körfez ülkeleri açısından öncelikli ülke olduğunu söyleyerek, 2008 yılında Türkiye'ye girecek doğrudan yabancı yatırım miktarının 25 ila 30 milyar dolar arasında olmasını beklediğini ifade etti.

GÜL VE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜK
Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin 3 trilyon dolara ulaşan serveti ile bölgede yatırım fırsatlarını incelediğini belirten Dabdoub, önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile ikili görüşmelerde bulunduklarını ve yatırım potansiyeli ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını bildirdi. Yeni ortaklık yapısına ilişkin düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dabdoub, "Biz politikacı değiliz. Türkiye'ye Müslüman bir ülke olduğu için gelmedik. Biz yatırım yaparken o ülkenin Müslüman ya da farklı bir dinden olmasına bakmayız. Ülkenin büyüme potansiyeli ve istikrarlı bir ekonomiye sahip olması gerekir" dedi. Dabdoub, bir gazetecinin, "Faiz mi, kâr payı mı?" sorusuna ise "Gerçek bankacılık faiz demek. Biz İslami bankacılık yapmıyoruz" diye cevap verdi. Turkishbank CEO'su Hakan Börteçene de özellikla perakende bankacılık ve yatırım bankacılığı alanlarında büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Börteçene, şu anda 22 şubeleri olduğunu dile getirerek, 2010 yılında şube sayısını 80'e çıkarmayı planladıklarını bildirdi.