kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hatay'da teröristlerle sıcak temas

Yeni Haber
Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Amanos Dağları'nda teröristlerin, kendilerine erzak getirmesi için kente gönderdikleri maden ocağında çalışan şoförü, dönüşte jandarmaya bilgi sızdırdığı için öldürdüklerini, bir kişiyi de rehin aldıklarını söyledi.

Vali Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristlerin, dün Amanos Dağları Kocadüz Yaylası'nda maden ocağında çalışan Fikret Sönmez (42) ile Mehmet Şimşek'i (38) silah zoruyla kaçırdıklarını belirtti. Kayhan, teröristlerin şoför olarak görev yapan Fikret Sönmez'i, kendilerine erzak getirmesi için kente göndererek, şüpheli durumda rehin tuttukları arkadaşını öldüreceği tehdidinde bulunduklarını bildirdi.

Teröristlerle Amanoslar'da sıcak temas kurulduğunu belirten ve operasyonun geniş kapsamlı olarak sürdüğünü vurgulayan Kayhan, şöyle devam etti: ''Teröristler, dün maden ocağında çalışan Fikret Sönmez ile Mehmet Şimşek'i kaçırmışlar. Fikret Sönmez'e kente inerek kendilerine erzak getirmesini, bir aksilik olması halinde alıkoydukları arkadaşını öldüreceklerini söylemişler. Fikret Sönmez, erzakı aldıktan sonra döndüğünde teröristler tarafından jandarmaya bilgi sızdırdığı gerekçesiyle vurulmuş. Ağır yaralanan Fikret Sönmez, Dörtyol Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir kişi teröristlerin elinde rehin tutuluyor. Geniş çaplı operasyon ve sıcak temas sürüyor. Ayrıca takviye birlikler, Amanos Dağları'na hareket ettiler.''

Bu arada, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hacı İlbaş'ın da operasyon bölgesinde bulunduğu öğrenildi.

(AA)