kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ata Özer

Gelecek dönem 60 bin öğrenci 'misafir' olacak

Yaşar ÖZAY HABER MERKEZİ
İstanbul'daki okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi çalışmalarına 2008'de de devam edilecek. Bu okullardaki öğrenciler, dönemin ilk üç ayında "misafir öğrenci" uygulamasıyla eğitimlerini sürdürecek..
Milli Eğitim İl Müdürlüğü 2008 yılında İstanbul'da 156 okulun depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için çalışma başlatacağını açıklayınca bu okullarda okuyan yaklaşık 60 bin öğrenciye "yol" göründü. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer okulları inşaat nedeniyle kapanacak öğrencilerin yakındaki okullarda misafir edileceğini söyledi. Öğrencilerin gittikleri okullarda yabancılık çekmemesi için bu okulların müdür, öğretmen ve öğrencilerine eğitim verdiklerini belirten Özer "Okullar arasındaki uzaklık nedeniyle servis ihtiyacı doğarsa bu servislerin ücretleri valilik tarafından karşılanacak" dedi. Yılan hikâyesine dönen İstanbul'daki okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi çalışmaları 2006 yılında Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 310 milyon Euro kredi bulunmasıyla aşama kaydetmişti. Ancak geçtiğimiz yıl bu kapsamda belirlenen 318 okuldan sadece 44'ünde çalışma gerçekleştirilebildi. Bu okulların 10'u yıkılıp yeniden yapılırken 34 okulda da güçlendirme çalışmasıyla yetinildi.

6 AYLIK BİR ÇALIŞMA
Çalışmaların yavaş ilerlediği yönündeki eleştiriler üzerine İstanbul İl Özel İdaresi 2008 yılında toplam 156 okulda çalışma yapma kararı aldı. Bu okulların 11'i yıkılıp yeniden yapılacak. 145 okulda ise depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tahminlerine göre inşaat çalışmaları en az 6 ay sürecek. İnşaatların özellikle 3 aylık yaz tatiline denk getirileceğini kaydeden yetkililer buna rağmen en az 3 aylık eğitim süresinin de inşaatlardan etkileneceğini kaydediyor. Çalışmalardan bu okullarda okuyan yaklaşık 60 bin öğrencinin etkileneceğini hesaplayan yetkililer eğitimden geri kalınmaması için misafir öğrenci uygulaması yapacaklarını açıkladı.