kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Türk kadını Brüksel'de sesini yükseltiyor

Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Türkiye'nin en önemli konularından biri kadın. O nedenle, Brüksel'de ofis açan T ürkiye Girişimci Kadınlar Derneği'nin (KAGİDER) bu hareketini çok önemsiyorum.
Öyle görünüyor ki sivil toplum örgütleri arasında varlığını Brüksel'de en iyi gösterenlerden biri olan TÜSİAD, kadın sorununu ile ilgili konuları bundan sonra KAGİDER üzerinden yürütecek.
KAGİDER, Brüksel'de TÜSİAD'ın binasında kendilerine verilen bir ofiste faaliyet gösterecek ve TÜSİAD Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası'nın tecrübesinden yararlanacak.
Ofisin açılışı ve bu yılki masraflar için dernek Hanzade Doğan'dan yaklaşık 50 bin Euro maddi destek almış. Üyelerin aidatıyla ayakta duran ve her projesine sponsor bularak yürüten KAGİDER, Brüksel Ofisi'nin yaşaması için her yıl kendisine sponsor bulacak.
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Ayşe Soysal ve genç kadın yazar Elif Şafak'ın da konuşma yaparak güç kattığı açılışta, Türkiye Raportörü Parlamenter Ria Oomen-Ruijten'in son derece memnun olduğu açıktı. Konuşmasında sürekli olarak Türk kadınlarını AB'nin kalbinde görmekten duyduğu mutluluğu ve özellikle kadınların kurduğu sivil toplumun önemini anlattı durdu.
Ayşe Soysal'ın, konuşmasındaki "Medeniyetlerin, farklı kültürlerin, farklı dinlerin bir arada olabileceğini, bir arada yaşayabileceğini, ortak değerler etrafında buluşabileceğini bütün dünyaya ifade etmek için Türkiye'nin AB üyeliği dünyaya barış çağrısının çoğaltılmasıdır" cümlesi gecenin en anlamlı sözleriydi galiba.