kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Yaşlı anneler" artıyor

Yeni Haber
İsveç'te 45 ve daha yukarı yaşlarda anne olan kadınların sayısında artış olduğu açıklandı.

Başka kadınlardan alınan yumurtalarla anne olan 45 üzerindeki kadınlarda, şeker ve yüksek tansiyonla birlikte düşük tehlikesi, ölü doğum ve kromozom bozuklukları görülme olasılıklarının yüksek olduğu da bildirildi.

Dagens Nyheter gazetesinin haberinde, İsveç'te eğitim, kariyer kaygısı ve maddi durumunu düzeltmek amacıyla kadınların çocuk sahibi olmakta geç kaldığı belirtildi.

İsveç İstatistik Enstitisü ile Karolinska Üniversitesi Kadın Kliniği tarafından ortaklaşa yapılan araştırmaya göre, 2007 yılında 247 bebek 45 yaş ve üzerindeki kadınlar tarafından dünyaya getirildi.

Bu bebeklerin 24'ünün annelerinin 45 yaş ve üzerinde olduğu bildirildi. Bu sayının 1998 yılında 129 olduğu açıklandı.

İsveç'te başka kadınlardan yumurta naklinin yasak olduğu, çocuk sahibi olmak isteyen ve yumurta nakliyle anne olmak isteyen kadınların bu isteklerini İsveç dışındaki değişik ülkelerde yerine getirdikleri kaydedildi.

Karolinska Üniversitesi Kadın Kliniğinde görevli doktor Karin Pettersson, ileri yaşta hamile kalan kadınlarda, düşük yapma, çocuğunun kromozom bozukluğuyla veya ölü doğması, annelerde ise yüksek tansiyon ve şeker hastalığı risklerinin arttığını kaydetti.

AA