kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sinema afişine mahalle baskısı

Ufuk KEKÜL / SABAH
Giresun'da zabıtanın, müstehcen olduğu gerekçesiyle 'Plajda' filminin afişini, asıldığı bir panodan kaldırttığı öne sürüldü. Belediye Başkanı ve zabıta iddiayı yalanladı..
Giresun'da geçen hafta iki sinema salonunda vizyona giren "Plajda" filminin afişleri, biri belediye hizmet binasının karşısındaki Atapark olmak üzere kentin üç noktasında panolara asıldı. Ancak iddiaya göre afişlerden belediye binası karşısında olanı, zabıtanın isteği üzerine önceki akşam kaldırıldı. Zabıta ekiplerinin sinemaya gelerek afişlerin kaldırılmasını istediğini anlatan Sinema Best yetkilisi Serdar Işık, "Halkın afişi şikâyet ettiğini, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in talimatı olduğunu söylediler. Biz de afişi kaldırmak zorunda kaldık. Diğer afişler duruyor. Bakanlığın izni ile basılan afişe bu kadar tepki gösterilmesini anlayamadık" dedi.

BAŞKAN: HABERİM YOK
Giresun Belediye Başkanı AKP'li Hurşit Yüksel ise konu hakkında bilgisi olmadığını ve böyle bir talepte bulunmadığını söyledi. Zabıta Müdürü de iddiayı yalanlarken, "Mesai saati dışında nöbetçi müdür oluyor. O talimat vermiş olabilir" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları