kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Savcı: "Yangın kundaklama değil"

Yeni Haber
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde yaklaşık 1 ay önce çıkan ve 9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangının, yabancı düşmanlığından kaynaklanan bir olay ya da kundaklama olmadığı tahmin ediliyor...
Yangının sebebini araştırmakla görevlendirilen Frankenthal Savcısı Lothar Liebig, bugün düzenlediği basın toplantısında, olay yerinde yanıcı madde izine rastlanmadığını belirterek, ''Yangın büyük olasılıkla yabancı düşmanı ya da kundaklama olayı değil'' dedi. Yangının teknik arıza nedeniyle çıkmış olması ihtimalinin de bulunmadığını ifade eden Liebig, yangının başladığı belirlenen bodrum katındaki tahta merdivenlerin bulunduğu yerde elektrik tesisatı bulunmadığına işaret etti.

Liebig, yangının bodrum katındaki merdivenlerde tahta merdivenlerin içten içe yanmasıyla başlamış, en az 15 dakika, en fazla 3 saat bu şekilde ateşin içten içe sürmüş olabileceğini kaydederek, bodrum kapısının açılmasıyla bodruma dolan bolca oksijenle alevlerin bir anda parlayarak, kısa sürede tahta merdivenleri sardığını ifade etti.

Yangının, giriş katındaki pusette başladığı iddialarının doğru olmadığını, binanın kundaklandığı yönünde kendilerine ulaşan mektubun da sahte olduğunun belirlendiğini söyleyen Liebig, binanın giriş katında bir kişinin yangın çıkartmaya çalıştığını söyleyen Aylin ve Bedriye adlı kızların ifadelerinin de çelişkili olduğunu belirtti. Bu konuda kendileriyle konuşan psikoloğun tespitlerinin de kendisine ulaştığını kaydeden Liebig, ''Binada yangın çıkartmaya çalışan birisini gördüklerini söyleyen kızlar bu ifadelerinde kalmadılar'' şeklinde konuştu.

Psikologun, kızların son verdikleri ifadelerin doğru olduğuna inandığını bildiren Liebig, kızların ilk başta, bu olayın neden kendilerinin başına geldiği sorusuna yanıt ararken bir kundakçının varlığına inandıklarının tahmin edildiğini söyledi.

Kızların bu olaydan etkilendikleri için çelişkili ifadeler vermelerinin normal olduğunu, kızlardan daha küçük olanının son ifadesinde ''Adamın yangın çıkarttığına inandım'' şeklinde konuştuğunu kaydeden Liebig, kızların başka kişiler tarafından bu şekilde konuşmaları için yönlendirildiklerine ise inanmadıklarını vurguladı.

Liebig ayrıca, Türkiye'den gelen uzmanların ayrı bir araştırma yapmadıklarını, sadece kendi yaptıkları araştırmalara kısıtlama getirilmeden iştirak ettiklerini ve araştırmaların sürdürüleceğini sözlerine ekledi.