kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Attan düşen küçük kızın yaşam savaşı

Recep AKTEPE SABAH
En büyük tutkusu at binmek olan 8 yaşındaki Arzu Özpolat'ın ayağı üzengiye takılınca yere düştü. 200 metre sürüklenen ve kaskı kırılan Arzu, beyin travması geçirdi..
Antalya'da en büyük tutkusu at binmek olan ve 2 yıldır at binen 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Arzu Özpolat, önceki gün bindiği atın ürkmesi sonucu dengesini kaybetti. Ayağı üzengiye takılınca 200 metre sürüklenen ve kaskı kırılan Arzu yoğun bakım servisinde ölüm kalım savaşı veriyor.

200 METRE SÜRÜKLENDİ
Turizm acentesi sahibi Fatih Özpolat, önceki gün 8 yaşındaki ilköğretim 2. sınıf öğrencisi kızı Arzu ile birlikte Yeşilbayır beldesindeki Orfe At Çiftliği'ne gitti. Babakız iki ayrı ata binerek ormanlık alanda gezintiye çıktı. Ancak iki yıldır at binen Arzu'nun bindiği at, bilinmeyen bir nedenle ürkünce küçük kız dengesini kaybetti. Ayağı üzengiye takılan Arzu, babasının gözleri önünde 200 metre sürüklendi. Sürüklenmenin etkisiyle kaskı kırılan ve ipler kopunca attan kurtulan küçük kız ağır yaralandı.

HASTANEYE KALDIRILDI
Fatih Özpolat ormanlık alanda kızını kucaklayıp ambulansa haber vereceği sırada yönünü kaybeden bir otomobile rastladı. Otomobil sahibinden yardım isteyen Özpolat, kızını bu araçla Kepez'deki Aşur Aksu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Beyin travması geçirdiği belirlenen küçük kız, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak yoğun bakımda yer olmadığı için Arzu, Özel Anadolu Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde bulunan Arzu'nun hayati tehlikesi bulunduğunu belirten doktorlar, birkaç gün uyutulacağını söyledi. 16 yaşında bir kızları daha bulunan Rus asıllı anne Elana ve baba Fatih Özpolat, Arzu için dua ediyor.
Haberin fotoğrafları