kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaşlı kadının esrarengiz ölümü

Yeni Haber
İzmir'in Buca ilçesinde kendine ait evde tek başına yaşayan yaşlı kadın, elleri ve ayakları bağlantıktan sonra bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Polis, olaydan sonra balkondan atlayarak kaçan bir kişiyi gören komşularının verdiği eşgal doğrultusunda, şüpheli gördüğü 3 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre olay, 01:00 sularında Buca ilçesi Ufuk Mahallesi 845 sokak numura 40'ta meydana geldi.

Eşini yaklaşık 15 yıl önce kaybeden Kumru Aslanboğa'nın (60) oturduğu evin balkonundan 1.85 boylarında bir kişinin atlayarak kaçtığını gören komşuları, durumdan şüphelenerek polisi aradı. Yaşlı kadını merak eden komşuları ise, ısrarla kapıyı çalmalarına rağmen sonuç alamadı. İhbar üzerine kısa sürede verilen adrese giden polis, balkona tırmanarak açık olan pencereden eve girdiğinde yaşlı kadının oturma odasında kanlar içindeki cedesiyle karşılaştı. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, yaşlı kadının ellerinin ve ayaklarının bağlı olduğu, sırtında ve koltuk altında kesici alet izlerinin bulunduğu öğrenildi. Evin giriş kapısında her hangi bir zorlama izine rastlanmadığı belirtilirken cep telefonu, para, altın gibi değerli eşyaların da alınmadığı kaydedildi. Polis, balkondan atlayarak kaçan kişinin alınan eşgali doğrultusunda cinayet zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.

Olaydan yaklaşık yarım saat sonra elinde kesik bulunan ve hafif şekilde topallayan şüpheli bir kişi ile bu kişiyi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götüren biri taksici toplam 3 kişi gözaltına alındı.
Yaklaşık 40 yıldır aynı mahallede oturan iki çocuk annesi Kumru Aslanboğa'nın, evli olan oğlu İsmail Aslanboğa'nın İstanbul'da, kuaför olan kızı Gülefer'in de Ankara'da yaşadığı bilgisini aktaran komşuları, yaşlı kadının evde yalnız yaşadığını söyledi. Aslanboğa'nın komşularından Kemal Çakır, "Hiçkimseye zararı yoktu. Mahallemizde herkes birbirini tanır. Çok iyi bir insandı. Ona bu caniliği nasıl yaptılar, aklım almıyor." dedi.
Polis olayla ilgili geniş geniş çaplı soruşturma başlattı.

CİHAN