kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Baz istasyonunun durduğu aydınlatma direğini yanındaki ağaca benzetebilmek, için, direğin üstüne de ağaç dalları kornulmuş.

Dallar arasına baz istasyonu

AA
İnsan sağlığını tehdit eden baz istasyonları, artık minare veya kulelere değil, aydınlatma direği gibi yerlere monte ediliyor..
Kule, apartman, iş merkezi ve cami minarelerine yerleştirilen ancak insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle davalara konu olan cep telefonu baz istasyonları, son zamanlarda aydınlatma direklerine monte ediliyor. GSM işletmecilerinin baz istasyonu kurma talebi üzerine yer seçimi için vali, belediye başkanı ve uzmanların da aralarında bulunduğu il mahalli çevre kurullarının görüşünün alındığını anlatan yetkililer, baz istasyonlarının yer seçimlerinde cep telefonu abonelerinin sayısı ve ihtiyacının da göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

TBMM'DE SAAT KULESİNDE...
Ankara'da sabit 2 bin 300 baz istasyonu bulunduğuna işaret eden yetkililer, bunların kule, apartman, iş merkezi ve cami üstleri gibi aydınlatma direklerine de yerleştirildiğini, bazı baz istasyonlarının da çam ağacı şeklinde olduğunu belirtti. TBMM'de de cep 3 GSM firması tarafından ortak hazırlanan 14 metrelik saat kulesi görünümünde baz istasyonu bulunuyor.