kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Rahmi Demiraslan

Banka soymaya kalkan mühendisi güvenlik vurdu

Recep AKTEPE ANTALYA-SABAH
Antalya'da borç batağına giren 33 yaşındaki ziraat mühendisi Rahmi Demiraslan, banka soymaya kalktı. Güvenlik görevlisi tarafından kasığından vurulan çılgın mühendisin durumu ağır..
Antalya'da uzun zamandır işsiz olan 33 yaşındaki ziraat mühendisi Rahmi Demiraslan, kredi kartlarını ve piyasaya olan diğer borçlarını ödeyemediği için hacizler gelmeye başlayınca banka soymaya karar verdi. Dün saat 11.00'de Aspendos Bulvarı'nda bulunan bir bankaya gelen Demiraslan, dışarıda kar maskesini takarak içeriye girdi. Yanındaki kurusıkı tabancayı bankonun arkasındaki çalışanlara doğrultan Demiraslan, "Bu bir soygundur, kimse kıpırdamasın, kimseye zarar vermek istemiyorum. Dediğimi yapın ve paraları bu torbaya koyun" diyerek yanında getirdiği torbayı uzattı.

GÜVENLİKLE RESTLEŞTİ
İçeride panik yaşanırken, arka taraftaki güvenlik görevlisi Bülent Evcil silahını çekip "Silahını yere at, teslim ol" dedi. Ancak soyguncu, silahını doğrultup "Sen bırak" yanıtını verdi. İkili birkaç dakika birbirlerine "Silahını bırak' restleşmesinde bulunduktan sonra, soyguncu vezneye doğru uzanıp çalışanların paraları koyduğunu sandığı torbayı alarak kaçmak istedi. Soyguncunun paraları aldığını sanan güvenlik görevlisi de önce havaya 2 el, ardından da Demiraslan'a yine 2 el ateş etti. Yaralı halde bankadan çıkmayı başaran soyguncu ise kapının önünde yere yığıldı. Kasıklarından vurulan yaralı soyguncu önce özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada iç kanaması olduğu belirlenen ve ameliyata alınan soyguncunun hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi. Güvenlik görevlisi gözaltına alınırken, banka çalışanları ve müşterilerin ifadelerini alan polis güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı. Bankadan para alamadığı açıklanan soyguncunun eşinin, olayı duyunca şok yaşadığı ve piyasaya yüklü miktarda borçları olduğunu söylediği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları