kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

"Emma", uçaktakilere sıkıntılı anlar yaşattı
Almanya'da 131 yolcu taşıyan uçak şiddetli fırtına nedeniyle felaketin eşiğinden döndü. Münih'ten havalanan Airbus A320 Lufthansa Havayolları'na ait uçak, Hamburg Havaalanı'na inerken az daha hafta sonunda Orta Avrupa'yı kasıp kavuran "Emma" fırtınasının gazabına uğruyordu. Amatör kamera tarafından görüntülenen uçak, iniş anında fırtınanın çapraz etkisi altına girdi. Piste inmesine çok az mesafe kala önce sağa, sonra da sola yatan uçak, yolcularına korku dolu anlar yaşattı. Emma'nın etkisinden kurtulamayacağını anlayan pilot, şiddetli sarsılmanın ardından çözümü yeniden havalanmakta buldu. Uçak ancak ikinci denemesinde yolcularını güvenli bir şekilde yere indirdi.

AB uyum yasası bize uymadı, uzlaşamadık
AB uyum yasaları çerçevesinde Türk Ceza Kanunu'na giren şikâyete bağlı suçlarda mahkeme dışında uzlaşma kurumu işlemiyor. İki yıldır uygulanan "uzlaşma" ile ilgili ilk veriler, Türkiye Barolar Birliği'nin 55 ilde yaptığı araştırmayla ortaya çıktı. 2007 yılında savcılıklar tarafından 51 ilde 2 bin 200 dosyayla ilgili "uzlaştırıcı avukat" istendi. 4 ilde ise hiç uzlaşma başvurusu olmadı. Barolar Birliği Genel Sekreteri Güneş Gürseller, "Uzlaşma kültürümüz yok. Başvurular çok az. Oysa bu kadar uzun süren hukuk sisteminin bulunduğu Türkiye'de uzlaştırıcılar mahkemelerin iş yükünü hafifletebilirler" ifadesini kullandı.

Feribot çay ocağında

Çanakkale'de, Gelibolu-Çardak arasında yolcu ve araç taşıyan "Gelba-8'' adlı mini feribot, iskeledeki çay ocaklarına çarptı. Bir süre önce tadilata alınan ve seferlerine yeniden başlayan "Gelba-8'' adlı mini feribotun kaptanı, iskeleye yanaşmak için manevra yaptığı sırada, sahildeki çay ocaklarına çarparak maddi hasara yol açtı. Kazada, yaralanan olmadığı bildirildi.

Aile dayağı cinsel bozukluğa yol açıyor
ABD'de yapılan bir araştırmada erken yaşlarda ailelerinden şiddet gören kişilerin ileride cinsel saplantı ve problemlerle karşılaştığı sonucuna varıldı. New Hampshire Üniversitesi uzmanları 32 ülkede 24 bin öğrenciye sorularak yapılan anket sonuçları ve kendi gözlemleri sonucu araştırma raporunu hazırladı. Özellikle mazoşist seks, kondom kullanmadan cinsel ilişki ve buna benzer birçok cinsel saplantının çocukluğunda şiddete maruz kalan kişilerde görüldüğü gözlemlendi. Uzmanlar ailenin uyguladığı şiddetin çocuklar ergenlik çağına geldiği zaman bilinçaltında biriken öfkenin dışa vurumuna dönüştüğünü söyledi.
Haberin fotoğrafları