kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Filistin lideri Mahmud Abbas dün Hamas kontrolünde bulunan Gazze'deki operasyonda ölenlerin ailelerine 5 milyon dolar yardım yapılacağını açıkladı.

'Geniş operasyon' için İsrail çekildi

İsrail, 5 günlük kara operasyonunun ardından Gazze'den çekildi. Ancak İsrailli siyasilerin açıklamaları daha büyük bir operasyonun kapıda olduğu ve geri çekilmenin güç toplama amacını taşıdığı yönünde.....
İsrail dün 5 gün süren Gazze operasyonuna son verdi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 110'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği operasyonun bitmesinin ardından İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail parlamentosunun Savunma ve Dışişleri Komisyonunda yaptığı açıklamada, "Hava ve kara operasyonları, özel operasyonlar, her şey mümkün" dedi. Olmert, Hamas'a yönelik operasyonların devam edeceğini belirtirken İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da daha geniş çaplı bir Gazze operasyonunun kapıda olduğunu belirtti. Pazar gecesi de İsrail kabinesinde İsrail füzelerinin Kassam roketlerinin atıldığı nüfusun yoğun olduğu yerleşim alanlarını vurması istenmişti.

YARALILAR MISIR'DA
Hamaslılar ise İsrail'in geri çekilmesinin ardından "zafer" ilan edip, İsrail'e yönelik saldırılarının süreceğini söyledi. Batı Şeria'nın birçok kentinde de Filistinliler, İsrail askerleri ile araçlarına taşlarla saldırdı. Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarındaki Yahudi yerleşiminde, bir İsrail kamu otobüsü taşlı saldırıya uğradı, yolculardan biri Filistinli bir genci vurarak öldürdü. Öte yandan insanlık dramı yaşayan Gazze halkı Mısır'a geçerek yaralılarını tedavi ettirmeye çalışıyor. Uluslararası Kızılhaç Komitesi de Gazze'ye ilk yardım konvoyunu gönderdi. Ürdün de ücret almadan Gazzelileri tedavi etmeyi önerdi.