kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şüpheli gösterdiler hiç tepki vermedi

Rıdvan TEZEL SABAH
Taciz iddiasıyla gözaltına alınan zanlının görüntüleri 2 yıl önce saldırıya uğrayıp hafızasını yitiren Y.T'ye izlettirildi. Ancak genç kız hiçbir tepki göstermedi..
İstanbul Kadıköy'de kadınları taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan zanlının, iki yıl önce Y.T.'ye saldırı olayıyla ilgisinin olup olmadığının anlaşılması için farklı bir yöntem denendi. Halen konuşma zorluğu çeken ve 3-4 yaşındaki bir çocuğun davranışlarını gösteren genç kıza doktorunun tavsiyesi üzerine zanlının görüntüleri izlettirilerek tepkisi ölçüldü. Bostancı'da 2006'da meydana gelen olayda, arkadaşları ile gittiği sinemadan eve dönen Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Y.T., asansör beklerken başına aldığı darbeyle ağır yaralanmıştı. Y.T.'yi yaralayan şüpheli iz bırakmadan kaçmıştı.

ŞÜPHELİDE DE TEPKİ YOK
Kadıköy'de 4 kadının "Asansörde ve apartman girişinde bir kişi bizi sıkıştırıyor" şikâyetleri üzerine polis eşkale uyan bir şüpheliyi yakaladı. Zanlının Y.T. olayı ile bağlantısı olup olmadığını araştıran Cinayet Bürosu dedektifleri, genç kızın doktoruna durumu anlattı. Doktorun "Bu kişinin eşkalini izlettirelim. İzlerken tepkisinde bir değişiklik olabilir" tavsiyesi üzerine gözaltına aldıkları şüphelinin görüntülerini çekti. Çekilen görüntüler daha sonra bir CD'ye aktarılarak genç kıza izlettirildi. Ancak şüphelinin görüntülerini izleyen genç kızın tepkilerinde hiçbir değişiklik olmadı. Bu arada Cinayet Bürosu dedektifleri gözaltında tutulan şüphelinin de davranışlarını ölçtü. Y.T.'nin fotoğraflarının gösterildiği şüpheli de hiçbir tepki vermedi. Taciz iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.