kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UFUK SANDIK

Türk otomotiv sanayi ABD'de görücüye çıktı

Dev otomotiv firmalarının Türkiye'ye olan ilgisi her geçen gün artıyor. Türk otomotiv sanayini yakın takibe alan yabancı yatırımcıların ilgisini daha önce bu köşede yazmıştım. Otomotiv Sanayi Derneği'nin (OSD) internet sitesini yurtdışından takip edenlerin sayısının arttığını, telefonla bilgi almak isteyenler nedeniyle OSD'nin telefonlarının susmadığına değinmiştim.
Ancak yabancıların ilgisi sadece internet ve telefonla sınırlı değil. Türkiye'deki gelişmeleri ilk ağızdan öğrenmek istiyorlar. Bu nedenle Türk otomotivciler yurtdışından davet üzerine davet alıyorlar.
Başta Otomotiv Sanayi Derneği ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) gibi otomotiv sanayi çatı örgütlerinin yöneticileri, dünyanın dört bir yanında otomotiv sanayinin 50 yılda geldiği noktayı, otomotivdeki yatırım fırsatlarını anlatıyorlar.
Geçtiğimiz günlerde Torino Ticaret Odası'nın düzenlediği Türk Günü için İtalya'ya giden Türk otomotivcilerin sonraki durağı ise ABD oldu. OSD Genel Sekreteri Ercan Tezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı çalışan Yatırım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, davet üzerine ABD'ye gitti. ABD'nin olduğu kadar dünya otomotivinin de başkenti kabul edilen Detroit'te yapılan bu toplantıda, Türk otomotivi konuşuldu.
Tezer, Türk otomotiv sanayine yönelik bilgiler verirken, Korkmaz Türkiye'nin yabancı yatırımcılara sunduğu fırsatları anlattı.
Türkiye'ye olan ilgi böyle devam ederse. Otomotivciler, dünyanın dört bir yanını dolaşmak zorunda kalacaklar.